Σάββατο, 4 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Σε Θερμοπύλες, Δελφούς και Καμένα Βούρλα είχε βρεθεί ο μακελάρης της Νέας Ζηλανδίας, Μπρέντον Τάραντ

Τις επαφές, τις κινήσεις και τα ταξίδια του δράστη του μακελειού στην Νέα Ζηλανδία, Μπρέντον Τάραντ, στην Ελλάδα αναζητούν οι αρχές. Ο δράστης, ο οποίος ευθύνεται για τον θάνατο 50 ανθρώπων, είχε επισκεφτεί τρεις φορές τη χώρα μας, καθώς, όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ., έφτασε στην Ελλάδα τον Μάρτιο του 2016, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο μακελάρης είχε επισκεφτεί τις Θερμοπύλες και τους Δελφούς -ακόμα και τα Καμένα Βούρλα.makelaris-nea-zilandia1

Τον Νοέμβριο του 2016, ο Τάραντ, που είχε κάνει τουρνέ σε Τουρκία και Βαλκάνια, ταξίδεψε μέσω Αθήνας από το Κάιρο για Βουκουρέστι και στις 10 Δεκεμβρίου 2016 έκανε το αντίστροφο δρομολόγιο. Μάλιστα, φέρεται να έμεινε για 15 ημέρες. Οι αρχές αναζητούν τι έκανε αυτές τις ημέρες και εάν ταξίδεψε σε άλλες περιοχές.

Η σχέση του με την Ελλάδα διερευνήθηκε εξαιτίας των λέξεων «Turkofagos» και «Lepanto» (η ονομασία της Ναυπάκτου) που βρισκόταν γραμμένες επάνω στο όπλο της τραγωδίας.

Ο διεθνολόγος-στρατιωτικός αναλυτής, Θανάσης Δρούγος, υποστήριξε, στο OPEN TV, πως ο Μπρένταν Τάραντ ταξίδεψε σε Μυκήνες, Δελφούς, Θερμοπύλες, ενώ στη Φθιώτιδα φαίνεται να έμεινε αρκετό διάστημα, επισκεπτόμενος και τα Καμένα Βούρλα. Επισκέψεις φέρεται να έκανε, επίσης, σε Σούνιο και Σαλαμίνα και στη συνέχεια κινήθηκε βόρεια, προς Θεσσαλονίκη και Σέρρες.

(με στοιχεία από: iefimerida.gr)