Σάββατο, 8 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

(ΒΙΝΤΕΟ + ΦΩΤΟ) Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» ήρθε στο Καρπενήσι και έδωσε μαθήματα ζωής σε μαθητές λυκείων

Στο Καρπενήσι βρέθηκαν σήμερα, Πέμπτη 21 Μαρτίου, εκπαιδευτές του Ινστιτούτου Οδικής ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» προκειμένου να ενημερώσουν μαθητές/τριες για τους κανόνες οδικής συμπεριφοράς και την πρόληψη ατυχημάτων.1

Στο πλαίσιο της 12ης Πανελλαδικής Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας (18-24 Μαρτίου 2019), ο Δήμος Καρπενησίου, σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Π.Ε. Ευρυτανίας και το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», διοργάνωσαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές λυκείων.

Στόχος είναι η ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση των παιδιών, αποσκοπώντας στην πρόληψη και τη μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων, που αποτελούν μάστιγα και αιτία εκατοντάδων θανάτων κάθε χρόνο.

Τα παιδιά πήραν πραγματικά μαθήματα ζωής και συνειδητοποίησαν, με τρόπο εύληπτο, το πόσο σπουδαίο ρόλο μπορεί να επιτελέσει η πρόληψη, είτε αυτή λέγεται ζώνη ασφαλείας, κράνος, οδήγηση με νηφαλιότητα, αποφυγή κινητού κλπ.

ΒΙΝΤΕΟ

Η δράση αφορούσε μαθητές του Γενικού (ΓΕΛ) και Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) Καρπενησίου και περιλάμβανε, στο πρώτο μέρος, θεωρητική εκπαίδευση και κατόπιν βιωματική εμπειρία, στο προαύλιο του ΕΠΑΛ.

Τα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, μπήκαν σε προσομοιωτή ανατροπής ΙΧ αυτοκινήτου και σύγκρουσης με μόλις λίγα χιλιόμετρα, διαπιστώνοντας πως η φράση «η ζώνη σώζει ζωές» δεν είναι ένα απλό κλισέ. Φόρεσαν, επίσης, γυαλιά που προσομοίωσαν την κατάσταση μέθης.

Παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας, Άρης Τασιός, και ο δήμαρχος Καρπενησίου, Νίκος Σουλιώτης, οι οποίοι στις δηλώσεις τους στάθηκαν στην αξία τέτοιων εκδηλώσεων.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

2

3

4

5

6

9

10

8