Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020

ev media-logomenoume spiti-small

(ΦΩΤΟ) Μαθητές/τριες του 3ου Δημοτικού ετοίμασαν θεατρικό και χάρισαν χαμόγελα στο περιθαλπόμενους του Θεραπευτηρίου

Ένα υπέροχο πρωινό κοντά στους περιθαλπόμενους του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Ευρυτανίας είχαν την ευκαιρία να περάσουν οι μαθητές της Β’ τάξης του 3ου Δημοτικού σχολείου Καρπενησίου, συνοδευόμενοι από τις εκπαιδευτικούς Χριστίνα Ξώλια (δασκάλα) και Μαρία Τσιαμτσιούρη (εκπαιδευτικός Αγγλικής Γλώσσας), την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019.3o dimotiko_therapeutirio

Την ιστορία που έγραψαν στα Αγγλικά και εικονογράφησαν οι μαθητές της Ε’ τάξης στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ με θέμα τη φιλαναγνωσία, οι μικροί συμμαθητές τους με τη βοήθεια της δασκάλας τους τη μετέτρεψαν στο θεατρικό που παρουσίασαν στο χώρο του Θεραπευτηρίου.

Πρόκειται για την ιστορία του κυρ Αλέκου, ενός μοναχικού ηλικιωμένου συγγραφέα, αποτραβηγμένου από τον μοντέρνο κόσμο της αποξένωσης και της κοινωνικής αδιαφορίας που ξαφνικά μια μέρα ξυπνά και συνειδητοποιεί πως είναι νέος ξανά! Τότε αποφασίζει να δείξει στους νέους ανθρώπους που περιφέρονται στην πόλη του κοιτώντας τα κινητά και τα τάμπλετς τους ποια είναι η αξία της προσφοράς στους ηλικιωμένους συνανθρώπους τους, πως μπορούν να τους βοηθήσουν ή να τους χαρίσουν ένα χαμόγελο με μια απλή επίσκεψη στο Γηροκομείο της περιοχής τους. Η ιστορία τελειώνει με τον κυρ Αλέκο γέρο ξανά, αλλά χαρούμενο γιατί κατάφερε να κάνει την αλλαγή στην πόλη του, να βοηθήσει τους ηλικιωμένους και να δώσει ένα μάθημα ζωής σε όλους μας.3o dimotiko_girokomeio11

Η ιστορία αυτή, μαζί με άλλες πέντε ιστορίες γραμμένες από τους μαθητές από την Πολωνία, την Κροατία, την Ισπανία, την Φινλανδία και την Γερμανία, θα εκτυπωθούν σε ένα βιβλίο το οποίο θα μοιραστεί σε κοινωφελή ιδρύματα και ΜΚΟ σε όλες τις χώρες μέσω των συνεργαζόμενων σχολείων. Επίσης οι ιστορίες θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της συνάντησης που θα γίνει στο Καρπενήσι τον Μάιο.

Σε ανακοίνωση του σχολείου, εκφράζονται ευχαριστίες προς τον Διοικητή του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Ευρυτανίας κ. Νίκο Κοντοπάνο, την κ. Θεοπούλα Παπαστογιαννίδου, το προσωπικό του Θεραπευτηρίου, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και του ΕΕΕΕΚ Καρπενησίου που παρακολούθησαν την παράσταση και όλους εκείνους που βοήθησαν στην πραγματοποίηση της επίσκεψης.