Greek Albanian English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish
Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018

ev media-logo

Η Υγεία νοσεί στη Δυτική Ευρυτανία. «Ζητάμε τα αυτονόητα», λέει η Αδελφότητα Γρανιτσιωτών. Επίσης: Τι προτείνουν για την ανάπτυξη του τουρισμού

Η Αδελφότητα Γρανιτσιωτών «Ο Νεομάρτυς Μιχαήλ», με επιστολή της καταγγέλλει την έλλειψη γιατρών και γενικότερα την έλλειψη πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στη Δυτική Ευρυτανία και ζητά από τις αρμόδιες αρχές να πράξουν τα δέοντα. 

granitsa-kentro-ygeias1

Η επιστολή με θέμα «Χωρίς Εθνικό Σύστημα Υγείας η Δυτική Ευρυτανία - Οι κάτοικοι πληρώνουν από την τσέπη τους τη συνταγογράφηση φαρμάκων» έχει ως εξής:

«Θεωρούμε ότι η Αδελφότητα Γρανιτσιωτών και όλοι οι σύλλογοι της Δυτικής Ευρυτανίας οφείλουν να παρεμβαίνουν και να συνεργάζονται με όλους τους φορείς και τους πολίτες αποκλειστικά και μόνο για το καλό του τόπου μας. Δεν θέλουμε αδιάφορους εκπροσώπους μας και δεν ανακαλύψαμε εχθρούς εντός των τειχών. Ζητάμε τα αυτονόητα. Γιατρούς για τους ηλικιωμένους που παίρνουν φάρμακα, για τα παιδιά που πηγαίνουν σχολείο, για τους επισκέπτες, για όλους. Είναι αδιανόητο άνθρωποι με ανύπαρκτα εισοδήματα να πηγαίνουν στο Καρπενήσι και να πληρώνουν για να γράψουν τα φάρμακά τους.

Όταν πέρα από τον ποταμό Αγραφιώτη, στην πολύπαθη Δυτική Ευρυτανία, δεν υπάρχει κανένας γιατρός, οφείλουν όλοι οι αιρετοί μας να παλέψουν για να βρεθεί λύση. Κι όταν λέμε όλοι, εννοούμε όλοι. Προς το παρόν ο καθένας και για διαφορετικούς λόγους αποδέχεται τη διάλυση του συστήματος υγείας στη Δυτική Ευρυτανία. Περιφέρεια, Δήμος, Βουλευτής, ΥΠΕ Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας, Νοσοκομείο Καρπενησίου- Κέντρο Υγείας, Τοπικός ΣΥΡΙΖΑ κ.λπλ. δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες που τους αναλογούν. Υπάρχει πρόταση την οποία την κάναμε γνωστή και υπάρχει και λύση. Όλοι και όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος».

..και για τον τουρισμό

Εντωμεταξύ, με έτερη επιστολή της, η οποία απευθύνεται στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κωνσταντίνο Μπακογιάννη, στον Αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας κ. Αριστείδη Τασιό και τον Δήμαρχο Αγράφων κ. Θόδωρο Μπαμπαλή, η Αδελφότητα Γρανιτσιωτών καταθέτει μια σειρά προτάσεων που ως στόχο έχει την τουριστική ανάπτυξη του δήμου, η οποία μέχρι σήμερα «είναι παντελώς ανύπαρκτη», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

gefyri-binianis1

Η επιστολή έχει ως εξής:

«Η τουριστική προβολή της κάθε περιοχής και συνεπώς και της Δυτικής Ευρυτανίας είναι απαραίτητη για να κερδηθεί το κρίσιμο στοίχημα της ανάπτυξης του πιο άγονου και δυσπρόσιτου δήμου της Ελλάδας. Μέχρι σήμερα η προβολή της Δυτικής Ευρυτανίας είναι παντελώς ανύπαρκτη, κάτι που ευτυχώς δεν ισχύει για τον άλλον δήμο της Ευρυτανίας.

Για την τουριστική προβολή του δήμου Αγράφων, είναι αναγκαιότητα από τη σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας σε συνεργασία με τον δήμο Αγράφων, να προχωρήσει άμεσα σε σειρά παρεμβάσεων και πρωτοβουλιών και παράλληλα να βάλει τις βάσεις για το στρατηγικό σχεδιασμό της επόμενης πενταετίας.

Μέχρι να εκπονηθεί το ολοκληρωμένο σχέδιο, αφού πρώτα γίνει αποτίμηση της σημερινής κατάστασης και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της περιοχής, προτείνουμε να προχωρήσετε, σε άμεσες παρεμβάσεις που θα δώσουν λύσεις και που δεν έχουν ιδιαίτερα υψηλό κόστος:

1. Στη δημιουργία γενικού και ειδικού τουριστικού οδηγού - εντύπου - φακέλου του δήμου Αγράφων με έμφαση στις τουριστικές διαδρομές μεταξύ των γεωγραφικών διαμερισμάτων του δήμου, όπου θα γίνεται ειδική μνεία και προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της κάθε περιοχής.

2. Την έκδοση τουριστικού χάρτη που θα εστιάζει σε σημεία τουριστικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος και θα προσφέρεται και σε ηλεκτρονική μορφή κάνοντας χρήση των σύγχρονων τεχνολογιών.

3. Τη δημιουργία περιπατητικού χάρτη για περιοχές εντός των οικισμών ή σε σημεία γεωφυσικού ενδιαφέροντος.

4. Τη συμμετοχή σε εκθέσεις για τον τουρισμό που γίνονται πανελλαδικά με προτεραιότητα στους Νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, και όλης της περιφέρειας Ηπείρου.

5. Τις καταχωρήσεις ή αφιερώματα για τον δήμο σε έντυπα ή ΜΜΕ ευρείας κυκλοφορίας.

7. Την ενίσχυση τοπικών εκδηλώσεων προώθησης προϊόντων (μέλι, τσίπουρο, τυροκομικά κ.ά.).

8. Τη δημιουργία προωθητικού βίντεο για το σύνολο του Δυτικής Ευρυτανίας, ώστε να αναδειχτούν όλα τα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος.

9.Την εκπόνηση ειδικού προγράμματος για το θρησκευτικό τουρισμό με κέντρο το μοναστήρι της Τατάρνας. Η Δυτική Ευρυτανία έχει σημαντικά θρησκευτικά μνημεία που είναι παντελώς άγνωστα στο ευρύ κοινό.

10. Μέσω ταχύρυθμων σεμιναρίων την ενημέρωση και εκπαίδευση όλων των επαγγελματιών, υπαλλήλων του Δήμου και φορέων που έχουν άμεση σχέση με το τουριστικό προϊόν.

Επίσης, αυτό που πρέπει να γίνει πολύ σύντομα, πριν το καλοκαίρι, και δεν χρειάζεται μεγάλη δαπάνη, είναι η σήμανση περιφερειακών και διαπεριφερειακών οδικών δικτύων για τη διευκόλυνση της άφιξης του επισκέπτη στον τόπο προορισμού του, στη Δυτική Ευρυτανία. Η μόνη διαδρομή που έχει υποφερτή σήμανση είναι η διαδρομή που ξεκινά από το Καρπενήσι και καταλήγει στα χωριά των Αγράφων. Όλες οι άλλες διαδρομές που έχουν αφετηρία το Αγρίνιο, την Άρτα, το Μουζάκι και την Καρδίτσα, στερούνται σήμανσης και αν γίνουν για πρώτη φορά και μάλιστα βραδινή ώρα είναι αδύνατο έως ακατόρθωτο ένεκα και της δυσβατότητας ο επισκέπτης να φθάσει στον προορισμό του

Για όλους αυτούς τους λόγους,

παρακαλούμε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την τουριστική προβολή των Αγράφων, ενημερώνοντας το Σύλλογό μας και τους πολίτες της Δυτικής Ευρυτανίας, αν προτίθεσθε να αναπτύξετε πρωτοβουλίες για την προβολή της περιοχής, ποιες θα είναι αυτές, και με ποιο χρονοδιάγραμμα θα υλοποιηθούν».