Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Με ποικίλες εκδηλώσεις συνεχίζονται οι Γιορτές Δάσους σε Καρπενήσι και χωριά. Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών

Με το επετειακό φεστιβάλ του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου, το διήμερο 19-20/7, ξεκίνησαν οι φετινές Γιορτές Δάσους, που συνεχίζονται με ποικίλες εκδηλώσεις στην πόλη και τα χωριά. Για τις επόμενες ημέρες το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα εξής:fourna-giorti-pitas-2018-12

ΦΩΤΟ: Από τη γιορτή χωριάτικης πίτας στη Φουρνά το 2018

Παρασκευή 26 Ιουλίου

Με ημερήσιο αντάμωμα θα γιορτάσουν την ημέρα της Αγίας Παρασκευής (26/7) οι Συγκρελιώτες. Υπό την αιγίδα του συλλόγου του χωριού, θα πραγματοποιηθεί αντάμωμα στις 9.00 με παραδοσιακά κεράσματα κ.α.

Σάββατο 27 Ιουλίου

Tην τιμητική τους θα έχουν οι χωριάτικες πίτες και το μούρο το προσεχές Σάββατο 27 Ιουλίου. Έτσι, όσοι βρεθούν το βράδυ (9.00μ.μ.) στην ΤΚ Φουρνάς, θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν διάφορες παραδοσιακές πίτες που θα έχουν ετοιμάσει οι γυναίκες του Συλλόγου του χωριού. Η εκδήλωση θα συνοδεύεται από ζωντανή μουσική.

Παράλληλα, την ίδια ώρα (9.00μ.μ.) στην ΤΚ Καλεσμένου, κάτοικοι και επισκέπτες του χωριού θα διασκεδάσουν με ζωντανή ορχήστρα στην πλατεία του Αϊ Γιάννη, με κύριο πρωταγωνιστή το μούρο, έναν σπάνιο καρπό που ευδοκιμεί στην περιοχή (διαβάστε περισσότερα εδώ).

Κυριακή 28 Ιουλίου

Δίαθλο και φέτος στο Καρπενήσι. Ο δήμος Καρπενησίου, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου (Ε.Ο.ΤΡΙ) πραγματοποιούν το Energy Duathlon Karpenissi και το Energy Run Karpenissi 2019, την Κυριακή 28 Ιουλίου 2019 και ώρα 9.30 το πρωί (διαβάστε περισσότερα εδώ)

Την ίδια ημέρα (28/7), στις 10.30 το πρωί, ο δήμος Καρπενησίου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καρπενησιωτών Αθήνας "Το Βελούχι", τιμούν τον Αθανάσιο Καρπενησιώτη και πραγματοποιούν αφιέρωμα στον αγωνιστή της Ελληνικής Επανάστασης που έπεσε ηρωικά στις 17 Ιούνη 1821 στη Μάχη του Σκουλενίου. Στην εκδήλωση, που θα γίνει ως είθισται στην ΤΚ Αγίου Ανδρέα, θα παρουσιαστεί το νέο βιβλίο του δημοσιογράφου Δημήτρη Ευαγγελοδήμου «Θανάσης Καρπενησιώτης», από τις εκδόσεις Σ. Ι. Ζαχαρόπουλος. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο εκπαιδευτικός Διονύσης Παρούτσας και η επιμελήτρια του βιβλίου, φιλόλογος Κατερίνα Τσιούμα. Πρόκειται για το πρώτο και μοναδικό έως σήμερα βιβλίο που αναφέρεται στη ζωή και τη δράση του Αθανασίου Καρπενησιώτη, πρωταθλητή και πρωτομάρτυρα της Ελευθερίας.

Δευτέρα 29 Ιουλίου

Μια διαφορετική εκδήλωση έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019. Πρόκειται για τη βραδιά ποίησης με κεντρικό θέμα "Το προσφυγικό", η οποία θα συνοδεύεται από μουσική και από αντίστοιχες εικόνες σε monitor. Τη διοργάνωση έχουν αναλάβει ο δήμος, το Επιμελητήριο ν. Ευρυτανίας και ο Εμπορικός Σύλλογος Καρπενησίου και θα διεξαχθεί στο πάρκο της Νεράιδας, στις 9.00 το βράδυ.