Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

(ΒΙΝΤΕΟ) Πρόσφυγες στην Ευρυτανία: Τι λένε Σπανός, Τασιός, Σουλιώτης, Καρδαμπίκης - ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ δηλώσεις στα "Ευρυτανικά Νέα"

Η επίσκεψη του Περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανού στην Ευρυτανία και η συνάντηση με τους Δημάρχους Καρπενησίου και Αγράφων κ.κ. Νίκου Σουλιώτη και Αλέξη Καρδαμπίκη έγινε το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019 στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας κ. Αριστείδη Τασιού. Η σύσκεψη ξεκίνησε τελικά περίπου στις 9.30 το βράδυ (αντί για τις 7.30 που αρχικά είχε προγραμματιστεί) και ολοκληρώθηκε στις 11.00.spanos-tasios-souliotis-kardampikis1

Τι συζητήθηκε

Ο Περιφερειάρχης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας και οι δύο δήμαρχοι συζήτησαν για μια σειρά θεμάτων, όπως η πορεία σχεδιασμού και υλοποίησης των επιμέρους φάσεων του δρόμου Λαμία – Καρπενήσι, καθώς και τα έργα που είναι σε εξέλιξη και χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στους δύο Δήμους της Ευρυτανίας.

Επιπλέον, συζητήθηκαν τα έργα διασύνδεσης του ορεινού όγκου των Αγράφων, καθώς και ζητήματα Πολιτικής Προστασίας ενόψει της χειμερινής περιόδου. Ακόμη, αναλύθηκαν τα έργα που θα δημοπρατηθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, η (υπο)στελέχωση του δ. Αγράφων κ.α.

Το προσφυγικό

Το προσφυγικό ζήτημα και η εποπτική διαχείριση της Αυτοδιοίκησης σε συνεργασία με το καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ήταν στην ατζέντα της σύσκεψης. Ειδικότερα τέθηκαν τα θέματα της αναλογικής κατανομής, της εξασφάλισης συνθηκών ασφάλειας και εκπαίδευσης και εν γένει της διατήρησης της ομαλότητας στην τοπική κοινωνία.

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε στις 11.00 το βράδυ. Τα «Ευρυτανικά Νέα» ήταν το μοναδικό μέσο ενημέρωσης που βρέθηκε στην σύσκεψη και μεταφέρει αποκλειστικές δηλώσεις των τεσσάρων.

Δείτε στο ΒΙΝΤΕΟ τι δήλωσαν για το προσφυγικό οι κ.κ. Σπανός, Τασιός, Σουλιώτης και Καρδαμπίκης: