Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

«Χαμόγελο του παιδιού»: 100 παιδιά θα φιλοξενηθούν στο σπίτι του Μεγάλου Χωριού, μέχρι τα τέλη Αυγούστου

Πλήρη επιβεβαίωση του ρεπορτάζ των Ευρυτανικών Νέων αποτελούν οι πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την επανέναρξη λειτουργίας της δομής του οργανισμού "Χαμόγελο του Παιδιού" στο Μεγάλο Χωριό του δήμου Καρπενησίου Ευρυτανίας.xamogelo-paidiou-meg-xorio

Τις πόρτες του για να φιλοξενήσει δεκάδες παιδιά, θα ανοίξει, ύστερα από χρόνια, το σπίτι του οργανισμού "Χαμόγελο του Παιδιού", στο Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας 

Το σπίτι, δωρεά Ευρυτάνα ιδιώτη στον οργανισμό, που ανακατασκευάστηκε προ ετών με την υποστήριξη του δήμου Καρπενησίου, τοπικών συλλόγων και εθελοντών, θα ανοίξει τον Ιούλιο και θα φιλοξενήσει παιδιά σε γκρουπ.

Την Τρίτη, 16 Ιουνίου 2020, κοινωνικοί λειτουργοί από το “Χαμόγελο του Παιδιού” επισκέφτηκαν το σπίτι στο Μεγάλο Χωριό, προκειμένου να προετοιμαστούν για την επικείμενη διαμονή των παιδιών για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε επίσκεψή τους στο Δημαρχείο Καρπενησίου, όπου συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Καρπενησίου κ. Νίκο Σουλιώτη και την Αντιδήμαρχο Παιδείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Σοφία Ζαλοκώστα. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι κοινωνικοί λειτουργοί του Συλλόγου, εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για τη στενή σχέση συνεργασίας και στήριξης που έχει αναπτυχθεί μεταξύ Δήμου και του Συλλόγου.

“Ο Δήμαρχος Καρπενησίου διαβεβαίωσε πως από την πλευρά του Δήμου θα βρουν συμπαραστάτες και αρωγούς σε οτιδήποτε χρειαστούν έτσι ώστε τα φιλοξενούμενα παιδιά να περάσουν ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι και να πάρουν μαζί τους τις καλύτερες αναμνήσεις από τον τόπο μας”, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του δ. Καρπενησίου.

Το πλάνο φιλοξενίας

Συνολικά, από τις αρχές Ιουλίου μέχρι και τα τέλη Αυγούστου, στη δομή θα βρεθούν περί τα εκατό (100) παιδιά, ηλικιών δημοτικού και γυμνασίου, τα οποία σήμερα μένουν μόνιμα σε σπίτια του “Χαμόγελο του Παιδιού” ανά την Ελλάδα. Μαζί τους θα βρίσκονται και υπεύθυνοι συνοδοί.

Πρόκειται για παιδιά που έχουν υποστεί διάφορες ανά περίπτωση μορφές βίας (σωματική, σεξουαλική, ψυχολογική Κακοποίηση, παραμέληση, παράνομη διακίνηση & εμπορία κ.α.) και πλέον απολαμβάνουν όλα τα απαραίτητα για την υγιή σωματική, ψυχολογική, συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξή τους. Κομμάτι για την επίτευξη αυτού του στόχου αποτελεί και η λειτουργία σπιτιών ανά την επικράτεια, όπου τα παιδιά απολαμβάνουν ολιγοήμερες, ξέγνοιαστες διακοπές. Μια τέτοια θερινή δομή είναι το οίκημα στο Μεγ. Χωριό.

Οι ομάδες των παιδιών που θα έρθουν φέτος να περάσουν κάποιες ημέρες διακοπών στο Καρπενήσι, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του οργανισμού, είναι: 8 παιδιά και 3 συνοδοί από τον Καρέα ( 7/7-17/7), 11 παιδιά και 3 συνοδοί από την Κόρινθο (25/7-2/8), 10 παιδιά και 3 συνοδοί από τα Μελίσσια (2/8-8/8), 10 παιδιά και 2 συνοδοί από τον Φοίνικα Θεσσαλονίκης (8/8-16/8), 10 παιδιά και 2 συνοδοί από τον Φοίνικα Θεσσαλονίκης (16/8-24/8) και 11 παιδιά και 4 συνοδοί από την Ηρακλείτσα Καβάλας. (24/8-28/8).