Greek Albanian English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish
Κυριακή, 27 Μαΐου 2018

ev media-logo


Μια θλιβερή επέτειος. Ο Διονύσης Παρούτσας θυμάται την κατάρρευση των Δίδυμων Πύργων το Σεπτέμβρη του 2001

Προχτές (σ.σ 11/9) ήταν η θλιβερή επέτειος της κατάρρευσης των δίδυμων πύργων στην Νέα Υόρκη, το Σεπτέμβρη του 2001. Η τηλεόραση έπαιξε ένα σωρό ντοκιμαντέρ και ταινίες σχετικές με το θέμα και έτσι, θέλοντας και μη, όλοι ξαναζήσαμε το τραγικό γεγονός. Όλη αυτή η ιστορία όμως μου θύμισε μια μια αμερικάνικη κωμωδία με τίτλο "Wag the dog", δηλαδή "Κούνα το σκύλο". Η ιδέα της ταινίας βασίζεται στο εξής σόφισμα: Γιατί κουνάει ο σκύλος την ουρά του; Γιατί είναι πιο έξυπνος από αυτήν. Αν η ουρά ήταν πιο έξυπνη, τότε αυτή θα κουνούσε το σκύλο.

719

Η υπόθεση είναι η εξής: Λίγες μέρες πριν από τις εκλογές στις ΗΠΑ, τα ΜΜΕ μεταδίδουν ότι μια κοπέλα δέχτηκε σεξουαλική επίθεση από τον "πλανητάρχη". Αποσκοπώντας στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης, ο άνθρωπος που φροντίζει τη δημόσια εικόνα τού Προέδρου επινοεί πόλεμο με την... Αλβανία και τροφοδοτεί τα κανάλια με εικόνες κατασκευασμένες σε στούντιο του Χόλιγουντ! Όλοι πιστεύουν ότι ο πόλεμος είναι αληθινός και ο πρόεδρος επανεκλέγεται πανηγυρικά!

Όσο απίθανο και να ακούγεται ένα τέτοιο ενδεχόμενο, η ταινία αποδείχτηκε άκρως διαφωτιστική σε θέματα όπως η χειραγώγηση του κόσμου, η προβολή "κατασκευασμένων" ειδήσεων από έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, αλλά και η εμπορική εκμετάλλευση καταστάσεων που αγγίζουν συναισθηματικά τις μάζες. Στον κόσμο όπου ζούμε μια εικόνα δεν αξίζει πλέον μόνο "χίλιες λέξεις" και οι συντελεστές του φιλμ μας το θυμίζουν κάθε στιγμή.

Είναι όμως δυνατόν, να γίνεται κάτι τέτοιο στην πραγματικότητα; Υπάρχει ένας καθηγητής ονόματι Τζέιμς Φέτζερ, ο οποίος με μια ομάδα 200 περίπου άλλων καθηγητών και επιστημόνων προσπαθεί να αποδείξει, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι η κατάρρευση των δίδυμων πύργων στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001 ήταν οργανωμένη και σκηνοθετημένη από το αμερικάνικο "βαθύ κράτος", από ανθρώπους που σκοπεύουν να κυριαρχήσει η Αμερική σ' όλο τον κόσμο, με κάθε τρόπο. Για να το καταφέρουν αυτό και να πείσουν τους συμπολίτες τους έπρεπε να συμβεί ένα γεγονός αντίστοιχο με το Περλ Χάρμπορ, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένας μαζικός πανικός που θα οδηγούσε στην πολεμική εμπλοκή με οποιαδήποτε χώρα χρειαζόταν να υποταγεί.

Το εντυπωσιακό είναι ότι θεωρίες σαν του καθηγητή Φέτζερ, φαίνεται να τις προσέχουν όλο και περισσότεροι Αμερικανοί, αφού σε σχετική έρευνα του CNN το 70% από τους ερωτηθέντες απάντησε ότι θεωρεί αξιόπιστες τις εναλλακτικές θεωρίες για το τι έγινε εκείνη την ημέρα.

Σύμφωνα με τον καθηγητή, η Αμερικανική κυβέρνηση έχει χρησιμοποιήσει βία και απειλή βίας για να εγκαταστήσει το φόβο στον αμερικανικό λαό, με σκοπό να τον χειραγωγήσει στις πολιτικές της επιδιώξεις. Πράγμα που σημαίνει, αν η έρευνα είναι σωστή, ότι η αμερικανική κυβέρνηση ασκεί η ίδια την τρομοκρατία που ευαγγελίζεται ότι καταπολεμάει.

Ο λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό είναι διότι το στρατιωτικο-βιομηχανικό σύμπλεγμα βγάζει πολύ χρήμα. Πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους κερδίζουν προσωπικά. Αυτοί οι άνθρωποι φαίνεται να έχουν ακόρεστη δίψα για δύναμη. Έχουν σχεδιάσει ένα λεπτομερές σχέδιο που λέγεται "Πρόγραμμα για τον νέο αμερικανικό αιώνα" το οποίο μιλάει για ξαναχτίσιμο της αμερικανικής άμυνας. Η ιδέα ήταν να φτιάξουν μια σειρά από ισχυρές βάσεις σε όλο τον κόσμο και να επεμβαίνουν επιθετικά στη Μέση Ανατολή - όχι μόνο για να ελέγχουν τα φυσικά αποθέματα εκεί, αλλά και για να αποκτήσουν πολιτική επιρροή σ' αυτήν τη γεωπολιτικά κρίσιμη περιοχή.

Σχετικά με τους δίδυμους πύργους λέει ότι δύο βδομάδες πριν από την 11/09, τα κτίρια έκλεισαν, οι υπάλληλοι στάλθηκαν στα σπίτια τους, οι κάμερες ασφαλείας έσβησαν και ομάδες υποτιθέμενων μηχανικών μπήκαν μέσα. Ήταν η ώρα που τοποθετήθηκαν τα εκρηκτικά. Ένας από τους διευθυντές της υπεύθυνης εταιρείας για την ασφάλεια των κτιρίων ήταν ο Μάρβιν Μπους, αδελφός του προέδρου Μπους, και ένας άλλος ξάδελφος του.

Κάθε κτίριο είχε 47 ατσάλινες κολόνες στον πυρήνα, διασυνδεόμενες σε μια πολύπλοκη δομή και μπορούσαν να στηρίξουν βάρος δεκαπλάσιο από όσο είχαν. Τα κτίρια ήταν σχεδιασμένα για να αντέξουν σύγκρουση με αεροπλάνο και ο Φρανκ Ντεμαρτίνι, που ήταν συντονιστής στην κατασκευή τους, λέει πως η σύγκρουση αεροπλάνου με τα κτίρια, ακόμη και αν ήταν πολλαπλή, θα ήταν ανάλογη με το να καρφώνεις μολύβια σε μια κουνουπιέρα.

Εξ άλλου η μεγαλύτερη θερμοκρασία στην οποία μπορούν να φτάσουν φλεγόμενα τα καύσιμα των αεροπλάνων, στις ιδανικότερες συνθήκες και με άφθονο διαθέσιμο οξυγόνο, είναι 1000 °C. Ο μαύρος καπνός που έβγαινε σηματοδοτεί ότι ήταν πολύ χαμηλότερα. Σε εργαστηριακά πειράματα υπολογίστηκε ότι έκαιγαν περίπου στους 260 βαθμούς. Το ατσάλι στο σκελετό του κτιρίου λιώνει στους 1.500 βαθμούς δηλαδή σε 500 βαθμούς παραπάνω από την υψηλότερη θερμοκρασία που θα μπορούσε να προκληθεί από τα καύσιμα.

Ακόμη, πάντα σύμφωνα με τα πειράματα, το ατσάλι θα μπορούσε να αντέξει σε θερμοκρασία 1.000 βαθμών για έξι συνεχείς ώρες, χωρίς να δείξει εμφανή κόπωση. Το ένα κτίριο, ο νότιος πύργος, που έπεσε πρώτος -ενώ ήταν ο δεύτερος που χτυπήθηκε-, κατέρρευσε ή καλύτερα εξαφανίστηκε έπειτα από μία ώρα. Ο βόρειος πύργος έπειτα από μιάμιση ώρα. Έτσι, οι φωτιές έκαιγαν σε πολύ χαμηλότερη θερμοκρασία και για πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα, για να αποδυναμώσουν το ατσάλι. Δεν θα μπορούσε να λιώσει, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, γιατί το ατσάλι δεν θα εξασθενούσε υπό αυτές τις συνθήκες.

Ακόμη, όλοι οι πολιτικοί μηχανικοί πιστεύουν πως η σχεδίαση του κτιρίου ήταν τέτοια που δεν θα έκανε κατακόρυφη κατάρρευση. Για να γίνει αυτό έπρεπε όλες οι κολόνες υποστήριξης να κοπούν την ίδια στιγμή κι αυτό δεν μπορούσε να γίνει μέσω της θερμότητας. Μπορούσε να γίνει μόνο μηχανικά ή με τη χρήση εκρηκτικών.

Στη γιγαντιαία έκρηξη ό,τι υπήρχε μέσα (γραφεία, έπιπλα και άνθρωποι) έγινε κυριολεκτικά σκόνη. Δεν εντοπίστηκαν αντικείμενα, μόνο λεπτή σκόνη, μόρια. Αυτό χρειαζόταν τεράστια ενέργεια και όχι μόνο την έκρηξη των καυσίμων. Στα πλάνα μπορείς να δει κανείς τεράστιες διαδοχικές εκρήξεις. Και όλα έγιναν πολύ γρήγορα.

Η επίσημη επιτροπή που ερεύνησε το θέμα αναφέρει στη σελίδα 305 του πορίσματος ότι ο νότιος πύργος έπεσε σε 10 δευτερόλεπτα. Ο βόρειος πύργος έπεσε σε 11 δευτερόλεπτα. Το εκπληκτικό είναι ότι, αν αφήσουμε να πέσει ένα αντικείμενο απ' αυτό το ύψος, θα φτάσει στο έδαφος σε 12 δευτερόλεπτα!

Αυτό σημαίνει ότι τα κτίρια έπεσαν με ταχύτητα μεγαλύτερη της ελεύθερης πτώσης. Δεν υπήρχε η παραμικρή αντίσταση από τους κατώτερους ορόφους. Είναι φαινόμενο που είναι αδύνατον να εξηγηθεί με τη Φυσική, χωρίς μαζική χρήση εκρηκτικών.

Όσο αυξάνονται οι σχετικές ομιλίες και παρουσιάσεις, εκδίδονται περισσότερες εργασίες και βιβλία, γίνονται συζητήσεις σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις, όλο και περισσότεροι Αμερικανοί ξυπνάνε και καταλαβαίνουν ότι η κυβέρνησή τους λέει τεράστια ψέματα. ακριβώς όπως ο Χίτλερ παραπλάνησε τον γερμανικό λαό με τεράστια ψέματα.

Μπορεί να είναι ανατριχιαστικά όλα αυτά και ίσως και πέρα για πέρα αναληθή. Τουλάχιστον όμως δεν μπορεί παρά να δικαιολογήσουν όσους από εμάς, κάπου στο βάθος του μυαλού μας παραμένουμε διστακτικοί στο να πιστέψουμε άκριτα όσα μας σερβίρονται.

Ιδιαίτερα μάλιστα σε εποχές περίεργες, που μετά τις επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλες και Λυών, ο πόλεμος ήρθε πιο κοντά στις αυλές μας. Ιδιαίτερα όταν στα χρόνια που πέρασαν από τότε είδαμε απίστευτες ανθρωποθυσίες στο δημοτικό Σχολείο στη Ρωσία, βόμβες στο μετρό της Ισπανίας, και αποκεφαλισμούς από τους τζιχαντιστές.