Greek Albanian English French German Italian Portuguese Russian Spanish Turkish
Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018

ev media-logo

Βασιλόπιτα, βραβεία και έπαινοι. Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Ευρυτάνων Αχαΐας στην Πάτρα

Με κύριο χαρακτηριστικό την πολυπληθή συμμετοχή, πραγματοποιήθηκε φέτος η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Ευρυτάνων Αχαΐας. Το απόγευμα της περασμένης Κυριακής, 15 Ιανουαρίου 2017, αντάμωσαν οι Ευρυτάνες κάτοικοι της Αχαΐας στην Πάτρα.

sillogos-axaias-basilopita-2017

Ως πρώτη ετήσια εκδήλωση του Συλλόγου και ευκαιρία για ανταλλαγή ευχών για τη νέα χρόνια η εκδήλωση αγκαλιάστηκε τόσο από πολλά μέλη του Συλλόγου, όσο και από εκπροσώπους φορέων της Αχαΐας και φίλων του Συλλόγου.

Παρευρέθηκαν, απηύθυναν χαιρετισμό και ευχές οι βουλευτές Αχαΐας Ιάσων Φωτήλας και Νίκος Νικολόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ευρυτάνων Ναυπακτίας και Δωρίδος κ. Χαρίλαος Χρήστου, η Πρόεδρος του Αχαϊκού Συλλόγου Μεσσηνίων κα Πηνελόπη Λαμπούση. Επίσης, θερμό ήταν το χαιρετιστήριο μήνυμα του κ. Χρήστου Μητρογιώργου που μίλησε εκ μέρους του Αντιπεριφερειάρχη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η πρόεδρος του Συλλόγου κα Φωτεινή Τσιλιμέκη, αφού ευχήθηκε από βήματος για υγεία, ευτυχία, ειρήνη, αλληλεγγύη, περισσότερα χαμόγελα και πολλές φωτεινές στιγμές, σεβασμό, αγάπη και κατανόηση στον συνάνθρωπο, τόνισε εξίσου την ανάγκη ενότητας των μελών, αλλά και προσκάλεσε κάθε μέλος να εντείνει την προσπάθεια του Συλλόγου εντοπισμού και προσέγγισης νέων συμπατριωτών μας στην Αχαΐα και ενεργούς συμμετοχής στις δράσεις που θα ακολουθήσουν.

Οι παρευρισκόμενοι αναπόλησαν στιγμές και μέρη από τον ευρυτανικό τόπο καταγωγής, χάρη σε βίντεο εναέριας πτήσης στην Ευρυτανία, αλλά και του χιονισμένου Καρπενησίου. Πραγματοποιήθηκε και φέτος η βράβευση αριστούχων μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου & νεοεισαχθέντων φοιτητών σε ΑΕΙ και ΑΤΕΙ που οι γονείς τους είναι μέλη του Συλλόγου. Ακολούθησε η υποδοχή και η απόδοση επαίνων στους νεοεισαχθέντες Ευρυτάνες φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Τόσο τα μέλη του ΔΣ όσο και όλα τα μέλη του Συλλόγου καλωσόρισαν τους παρευρισκόμενους και τους διαβεβαίωσε πως συλλογικά θα παρίστανται συνοδοιπόροι στο νέο ταξίδι της σταδιοδρομίας τους και σε ό,τι αυτοί χρειαστούν κατά τη διαμονή τους στην Πάτρα.

Στη συνέχεια, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης των 30 ετών από την ίδρυση του Συλλόγου τη χρονιά που εξέπνευσε, το Δ.Σ. απένειμε τιμητικές διακρίσεις στα ιδρυτικά μέλη του σύμφωνα με το Καταστατικό του 1986, ως «υποχρέωσή μας να τιμήσουμε όλους εκείνους που συνέβαλαν στην ίδρυση του Συλλόγου και να αναγνωρίσουμε την πολύτιμη βοήθειά τους στη δημιουργία της δικής μας Ευρυτανίας εδώ στην Αχαΐα», σύμφωνα με τον λόγο της προέδρου.

Συγκινητικό ήταν το σχόλιο του κ. Λευτέρη Λαμπαδάρη, ενός από τα τιμώμενα πρόσωπα: «Αν δεν υπήρχε εκείνη η πρώτη παρέα Ευρυτάνων το 1986, θα ήμασταν όλοι εμείς σήμερα μαζί εδώ; Ο Σύλλογος δίνει την ευκαιρία να είμαστε σήμερα εδώ μαζί εκατό άτομα, να ξέρουμε κι άλλους τόσους που δεν κατάφεραν να βρίσκονται σήμερα εδώ. Είθε να γιορτάσουμε και τα 40 χρόνια!»

Την Πίτα ευλόγησαν ο π. Σταύρος Καλαμπαλίκης εφημέριος στον Ι.Ν. Αγ. Χαραλάμπους και Αγ. Αντωνίου Πατρών και ο π. Παναγιώτης Χατζής εφημέριος στη Ναύπακτο. Το φλουρί (χρυσό κωνσταντινάτο) προσέφερε ο κ. Φώτης Κουτσοδήμας, πιστός πια στην «παράδοση».

Οι βραβεύσεις φοιτητών-αριστούχων

Τιμητική πλακέτα σε νεοεισαχθέντες φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Πατρών (με γονείς μέλη του Συλλόγου) έλαβαν οι: Σαρρή Ελευθερία του Γεωργίου, Ιατρική Σχολή (καταγωγή από το Κρίκελλο), Σαρρής Ελευθέριος του Θεοδώρου, Τμ. Ηλεκρολόγων Μηχαχανικών & Η/Υ (καταγωγή από τα Κρίκελλο).

Έπαινο αριστούχων μαθητών κατά το σχ. έτος 2015-2016 (με γονείς μέλη του Συλλόγου) έλαβαν οι: Θεοδωρόπουλος Ανδρέας του Γεωργίου, Β΄ Γυμνασίου (καταγωγή από τον Προυσό), Γιαννακοπούλου Ελισάβετ του Ιωάννη, Β΄ Λυκείου (καταγωγή από τα Ψιανά)

Έπαινο - Βραβείο προόδου σε Ευρυτάνες μαθητές που πέτυχαν την εισαγωγή τους στο Πανεπιστήμιο Πατρών το ακαδ. έτος 2016-2017 έλαβαν: Κωστής Παντελεήμων, Τμ. Διοίκησης Επιχειρήσεων, Οικονόμου Γεώργιος, Τμ. Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πανοπούλου Παρασκευή, Τμ. Μαθηματικών, Πουρνάρας Κωνσταντίνος, Τμ. Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορική, Τάκης Θεόδωρος Τμ. Χημείας και Τσολάκης Βασίλειος Τμ. Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Τιμητικές διακρίσεις έγιναν και στα εξής ιδρυτικά μέλη του συλλόγου:

Αλβανός Δημήτριος, Αλβανού Διονυσία, Βάρρα Αθανασία, Βάρρας Δημήτριος, Γερονίκος Αλέκος, Καρδαμπίκης Δημήτριος, Κουτσοκώστα Ελένη, Κουτσοκώστας Σωκράτης, Κουτσόπουλος Κωνσταντίνος, Κουτσοπούλου Ζωή, Κουτρούμπας Νίκος, Κουτρούμπας Παναγιώτης, Λαμπαδάρη Αγγελική, Λαμπαδάρης Ελευθέριος, Μάγγας Κωνσταντίνος, Νάκκας Κωνσταντίνος, Παπαδόπουλος Χρήστος, Παπαδοπούλου Αγγελική, Παπανίκος Γιώργος, Παπανίκος Ιωάννης,, Παπανίκος Νικόλαος, Παπανίκου Δήμητρα, Σκόνδρα Μαρία, Σκόνδρας Βασίλης, Σκόνδρας Ηλίας, Σκόνδρας Κωνσταντίνος, Τζερεμές Προκόπης και Τζερεμέ Βασιλική.