Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018

ev media-logo

Τριπλή ευρυτανική παρουσία στον Ταΰγετο. Στο βάθρο η Δήμητρα Μπίκα, εξαιρετική η Κολόκα, έτρεξε και ο Δ. Χαλαστάνης

Στον επιβλητικό Ταΰγετο βρέθηκαν δύο Ευρυτάνισσες αθλήτριες στο ορεινό τρέξιμο, η Δήμητρα Μπίκα και η Φωτεινή Κολόκα, που πήραν μέρος στη μεγάλη διαδρομή των 37 χιλιομέτρων· στον ίδιο αγώνα έτρεξε και ο 28χρονος Δημήτρης Χαλαστάνης.
 mpika koloka_taygetos1

Για όγδοη συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε στη δυτική Μάνη ο αγώνας ορεινού τρεξίματος "Taygetos Challenge", μια διοργάνωση στην οποία πήραν μέρος περίπου 300 αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα, που έτρεξαν στον επιβλητικό Ταΰγετο με θέα τη θάλασσα και τον μεσσηνιακό κόλπο.

Ανάμεσα σε αυτούς ήταν τρία «δικά μας» παιδιά, η Δήμητρα Μπίκα, η Φωτεινή Κολόκα και ο Δημήτρης Χαλαστάνης, που ταξίδεψαν ως την όμορφη Καρδαμύλη για να πάρουν μέρος στη μεγάλη και πιο απαιτητική διαδρομή της διοργάνωσης (Taygetos Marathon), με μήκος σχεδόν 37 χιλιόμετρα και θετική υψομετρική 2.154μ.

Η 25χρονη Δήμητρα Μπίκα (Salomon Hellas) έδειξε ξανά δείγμα της κλάσης και του ταλέντου της, καθώς τερμάτισε στη δεύτερη θέση στην κατηγορία γυναικών και ανέβηκε  ξανά στο βάθρο. Η Καρπενησιώτισσα έτρεξε τα 37χλμ σε 4 ώρες και 19’, βελτιώνοντας την αντίστοιχη περυσινή της επίδοση περίπου κατά δεκατρία λεπτά.

Πρώτη φορά σε τόσο μεγάλη ορεινή διαδρομή έτρεξε, εξάλλου, η Μεγαλοχωρίτισσα Φωτεινή Κολόκα (Dynafit Greece): η 20χρονη διένυσε την απόσταση σε 05:38:24 και κατετάγη στην εξαιρετική 6η θέση στην κατηγορία γυναικών, όπου συμμετείχαν 22 αθλήτριες.

Στον αγώνα των 37χλμ έτρεξε, τέλος, κι ένας ακόμα Ευρυτάνας, ο 28χρονος Δημήτρης Χαλαστάνης από το Καρπενήσι, ο οποίος -με χρόνο 06:20:43- τερμάτισε στην 101η θέση της Γενικής Κατάταξης (93ος στους Άνδρες).