Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019

ev media-logo

Με τη συμμετοχή του δήμου Καρπενησίου το 1ο συνέδριο του Δικτύου Πόλεων «Βιώσιμη Πόλη» - Ο Σουλιώτης στην Αθήνα

Στο δημαρχείο Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη 1η Νοεμβρίου 2017, το 1ο Συνέδριο του Δικτύου Πόλεων «Βιώσιμη Πόλη», στο οποίο συμμετείχε ενεργά ως ιδρυτικό μέλος του και ο δήμος Καρπενησίου.

diktyo-polewn-sinedrio1

Ο δήμαρχος Καρπενησίου, κ. Νίκος Σουλιώτης, έδωσε το «παρών», δείχνοντας την στήριξή του στην κίνηση αυτή, καθώς όπως ο ίδιος αναφέρει «θεωρεί σημαντική την πρωτοβουλία των Δημάρχων - μελών για τη δημιουργία κοινών προοπτικών στους τομείς της βιώσιμης ανάπτυξης, της αειφορίας, της προστασίας του περιβάλλοντος και της κυκλικής οικονομίας».

Στο συνέδριο παραβρέθηκαν, εκτός των μελών, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, ο Πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο Πρόεδρος της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ) Παναγιώτης Πάντος, πανεπιστημιακοί φορείς και ιδρύματα.

Να αναφέρουμε στο σημείο αυτό πως το Δίκτυο Πόλεων «Βιώσιμη Πόλη» ιδρύθηκε με τη μορφή αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας, προκειμένου να παρέχει ουσιαστική τεχνική στήριξη στην ενημέρωση, δικτύωση και οργάνωση των Δήμων που συμμετέχουν σε αυτό, ώστε να υποβάλλουν και να υλοποιούν προτάσεις σε Ευρωπαϊκά προγράμματα με σκοπό να εκμεταλλευτούν τις πρόσθετες παρεχόμενες χρηματοδοτήσεις.

Αποτελεί μια πρωτοβουλία Δημάρχων Ελλάδας & Κύπρου, με στόχο την κάλυψη της αδυναμίας των Δήμων να εντοπίσουν χρηματοδοτικά εργαλεία σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να ικανοποιήσουν τις επιδιώξεις τους.

Να υπενθυμίσουμε ότι μέλη του Δικτύου είναι 31 Ελληνικοί δήμοι και ένας Κυπριακός, καθώς και το Μανιατάκειο Ίδρυμα, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Ινστιτούτο Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης Κύπρου.