Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2019

ev media-logo

Έτσι θα γίνει το σχολικό συγκρότημα Καρπενησίου. Με 2 εκ. ευρώ η μεγαλύτερη παρέμβαση τα τελευταία 25 χρόνια - ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ

Με προϋπολογισμό 2 εκατ. ευρώ, η Π.Ε. Ευρυτανίας, προκήρυξε το μεγαλύτερο έργο για την παιδεία και τον αθλητισμό, που γίνεται τα τελευταία 25 χρόνια στο σχολικό συγκρότημα Καρπενησίου και αφορά την ολική ανάπλαση του προαύλιου χώρου, των αθλητικών εγκαταστάσεων και του αμφιθεάτρου της Βασικής Βιβλιοθήκης Καρπενησίου.

sxoleia anaplasi_gel_sxedio_collage

Περιλαμβάνει ολική ανάπλαση του προαύλιου χώρου των σχολείων του Γενικού Λυκείου και 1ου Γυμνασίου Καρπενησίου, νέες θέσεις πάρκινγκ, κυκλική σκάλα, πέτρινη στάση λεωφορείων και πλήρη αναβάθμιση του αμφιθεάτρου της βασικής βιβλιοθήκης. Επίσης, τοποθετείται χλοοτάπητας στο γήπεδο και αναβαθμίζεται το γυμναστήριο, αποσυνδέονται από το σχολικό συγκρότημα οι αθλητικές εγκαταστάσεις με ελεύθερη χρήση από το κοινό.

Πρόκειται για ένα από τα μεγάλα έργα στον δήμο Καρπενησίου που ανακοίνωσε το καλοκαίρι του 2017, όπως πρώτα έγραψαν τα «Ευρυτανικά Νέα», ο Κώστας Μπακογιάννης μετά την πρόταση αναθεώρησης του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) που το Υπουργείο Οικονομικών έκανε δεκτή.

Η μελέτη του έργου έγινε στην Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας από τον μηχανικό κ. Βασίλη Φακίτσα και τον αρχιτέκτονα κ. Χρήστο Βεργιαννίτη, που είχαν μελετήσει και το Πάρκο Αποδήμων Ευρυτάνων, το οποίο ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε σε λειτουργία το καλοκαίρι, το οποίο μάλιστα απέσπασε και το πρώτο βραβείο σε σχετικό διαγωνισμό στην Αθήνα το καλοκαίρι του 2017.

ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ

geniki-ola

   Γενική άποψη της παρέμβασης στο σχολικό συγκρότημα

eisodo

Αυτή τη μορφή θα πάρει η είσοδος των σχολείων

kylikeio

Το νέο Κυλικείο των σχολείων

stasi

Το σχέδιο για τις νέα στάση λεωφορείων

Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση των "Ευρυτανικών Νέων" που κυκλοφορεί στα περίπτερα, ή πατήστε εδώ