Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019

ev media-logo

Ανανέωση συμβάσεων ενός έτους για τους εργαζομένους στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ δ. Καρπενησίου

Την ανανέωση - παράταση των συμβάσεων για ένα χρόνο του προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου που απασχολείται στις δομές ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ του δήμου Καρπενησίου, ενέκρινε πρόσφατα η ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ.kdap-mea-apasxolisi-kalokairi1

 

Το θέμα εισηγήθηκε η πρόεδρος της ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ, κα Σοφία Ζαλοκώστα, κατά την 9η τακτική συνεδρίαση του ΔΣ, στα μέσα Αυγούστου. Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα και προβλέπει την ανανέωση των συμβάσεων έως τις 31 Αυγούστου του 2019.

Αφορά δε, το εξής ανά ειδικότητα και δομή προσωπικό, ΚΔΑΠ Καρπενησίου: Δεληγεωργοπούλου Λαμπρινή (παιδαγωγός) και Πασσά Παρασκευή (γυμνάστρια), ΚΔΑΠ ΜΕΑ: Μπουμπουρή Κων/να (γυμνάστρια), Κλέσιορα Μαρία (ψυχολόγος), Χρυσικός Παναγιώτης (ξυλουργός), Ασπροποταμίτης Γιώργος (οδηγός) και Αλιάγα Σοφία (καθαρίστρια).

Ως γνωστόν, οι ανωτέρω κοινωνικές δομές λειτουργούν με χρηματοδότηση από ευρωπαϊκούς (ΕΣΠΑ) και εθνικούς πόρους και οι συμβάσεις των εργαζομένων ανανεώνονται σε ετήσια βάση. Στο ΚΔΑΠ-ΜΕΑ «Ανεμώνη» του δ. Καρπενησίου απασχολούνται συνολικά πέντε άτομα, ενώ από δύο εργαζομένους στελεχώνεται η δομή του ΚΔΑΠ.

Μετά από χρόνια συνεχών ανανεώσεων των προσωρινών συμβάσεων εργασίας τους με τον δήμο, οι εργαζόμενοι στις αντίστοιχες δομές πανελλαδικά ζητούν να αναγνωριστεί ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, αιτούμενοι τη μονιμοποίησή τους. Το 2017 το προσωπικό του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ είχε κοινοποιήσει έγγραφο προς το Δημοτικό Συμβούλιο Καρπενησίου με το οποίο ζητούσε να αναγνωριστεί πως η εργασία των υπαλλήλων της δομής «δεν είναι πρόσκαιρη, αλλά πάγια και διαρκής.».

Πρόκειται, εξάλλου, για δομές που προσφέρουν έργο στην τοπική κοινωνία, μέσω της καλλιέργειας και ενδυνάμωσης των γνωστικών, κοινωνικών και συναισθηματικών δεξιοτήτων των παιδιών και της ανακούφισης των οικογενειών τους.