Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019

ev media-logo

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή της νέας γέφυρας Τέμπλας - Το έργο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια με 1,7 εκατ. €

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή της νέας γέφυρας Τέμπλας στον Αχελώο ποταμό, περίπου 160 μέτρα βόρεια της υπάρχουσας παλιάς γέφυρας -η οποία έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικό μνημείο, ενώ δεν επιτρέπεται η διέλευση οχημάτων άνω των 3,5 τόνων. Το έργο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με 1,7 εκατ. ευρώ.templa-gefira1

 

Προβλέπεται η κατασκευή σύγχρονης γέφυρας που θα εξυπηρετεί τις συγκοινωνιακές ανάγκες της περιοχής, ενώ το έργο αναμένεται να παραδοθεί στο τέλος του 2019.

Σύμφωνα με τον κ. Αριστείδη Τασιό: «Έχουν ξεκινήσει οι εργασίες των οδών πρόσβασης από τη μεριά κυρίως της Αιτωλοακαρνανίας. Είναι εργολαβία 1.690.000 ευρώ την οποία κατασκευάζουμε εμείς εξ ολοκλήρου, ως Τεχνική Υπηρεσία Ευρυτανίας. Ο εργολάβος εγκαταστάθηκε στα τέλη της Άνοιξης και ξεκίνησαν οι εργασίες όταν επέτρεψε το ύψος του νερού της λίμνης των Κρεμαστών, να μπορούν να γίνουν τα χωματουργικά έργα που απαιτούνται, μέχρι το σημείο των βάθρων, έργα που πιστεύω θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου».

«Η νέα γέφυρα Τέμπλας θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2019. Με το έργο της νέας γέφυρας λύνεται ένα μεγάλο συγκοινωνιακό πρόβλημα της περιοχής από την πλευρά της Αιτωλοακαρνανίας, από την περιοχή των Βραγγιανών προς την Ευρυτανία».

«Το σημαντικό είναι ότι για όλα τα έργα, στα οποία αναφέρομαι, έχουμε “κλειδωμένες” χρηματοδοτήσεις και δεν υπάρχει κάποιο θέμα 'ροής χρηματοδότησης' που θα μπορούσε να φρενάρει την εξέλιξή τους», καταλήγει ο αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας.