Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019

ev media-logo

Με βροχές και μπόρες άρχισε η νέα εβδομάδα στην Ευρυτανία. Άστατος καιρός και τις επόμενες ημέρες (πρόγνωση)

Μεταβολή παρουσιάζει ο καιρός από αργά το βράδυ της Κυριακής (17/11) - ξημερώματα Δευτέρας (18/11), καθώς βροχές σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στο μεγαλύτερο τμήμα του ν. Ευρυτανίας (12 λτ/τμ καταγράφηκαν στο Καρπενήσι). Ο φθινοπωρινός, βροχερός καιρός θα μας συντροφεύσει καθόλη τη διάρκεια της νέας εβδομάδας.broxi-dromos-potamia1

Τη Δευτέρα 18/11 κατά τόπους και ανά διαστήματα θα εκδηλώνονται πρόσκαιρες μπόρες, κυρίως έως το μεσημέρι· αργότερα τα φαινόμενα θα περιοριστούν. Σε ικανοποιητικά για την εποχή επίπεδα θα κινηθεί η θερμοκρασία, φθάνοντας ως τους 14 βαθμούς το μεσημέρι, συνοδεία Ν-Δ ανέμων.

Την Τρίτη 19/11, η ημέρα θα ξεκινήσει με αυξημένες νεφώσεις στον νομό, ενώ οι άνεμοι θα στραφούν σταδιακά σε βοριάδες και θα επικρατεί σχετική ψύχρα (έως 11-12c). Βαθμιαία και κυρίως μετά το απόγευμα ο καιρός θα «χαλάσει» εκ νέου και θα αρχίσουν να σημειώνονται βροχές, μπόρες ή/και καταιγίδες -κυρίως τα ξημερώματα προς Τετάρτη 20/11.

Με άστατο, βροχερό καιρό θα κυλήσει η Τετάρτη 20/11 στην Ευρυτανία, τουλάχιστον ως και νωρίς το απόγευμα. Οι νοτιάδες (Ν-Δ) επιστρέφουν και η θερμοκρασία ανεβαίνει λίγο (έως 13-14c).

Αναλυτικά η εξέλιξη του καιρού στον ν. Ευρυτανίας, στα Ευρυτανικά Νέα που κυκλοφορούν την Τετάρτη 20/11/2019