Σάββατο, 15 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

(ΒΙΝΤΕΟ) Μητροπολίτης Γεώργιος: «Συκοφαντία όλα εκείνα για τα οποία κατηγορήθηκε ο μακαριστός π. Μητροπολίτης Νικόλαος»

Εμφανώς συγκινημένος και προσπερνώντας, όπως είπε, «τον τύπο και το πρωτόκολλο», ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Γεώργιος αναφέρθηκε -μετά το πέρας της εξόδιου ακολουθίας στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδας- στον μακαριστό π. Μητροπολίτη Νικόλαο, τον οποίο διαδέχθηκε το 2016. Μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε «συκοφαντία» όλα εκείνα για τα οποία κατηγορήθηκε ο μακαριστός πριν λίγα χρόνια -αναφερόμενος σε υπόθεση που έφθασε μέχρι τη Δικαιοσύνη.mitropol-georgiose-kideia-nikolaou-0

Αφού ευχαρίστησε μητροπολίτες και ιερείς για την παρουσία τους στο Καρπενήσι, ανάμεσα στα άλλα, είπε:

«Ο Νικόλαος βρέθηκε εδώ σε εποχές δυσκολότερες από τις σημερινές· βέβαια η Ευρυτανία είχε τότε πολύ περισσότερο κόσμο απ’ ότι σήμερα. Εργάστηκε όπως μπορούσε και, όπως είπαμε, σύμφωνα με τα χαρίσματα που του έδωσε ο Άγιος Θεός. Πρόσφερε αυτό που θα μπορούσε να προσφέρει ο κάθε άνθρωπος στη θέση του.

Αυτή τη στιγμή, ξαναλέω, προσπερνώντας τον τύπο, οφείλω απευθυνόμενος προς τους Ευρυτάνες χριστιανούς να πω το εξής: Στα τελευταία του, γνωρίζετε πολύ καλά ότι κατηγορήθηκε και συκοφαντήθηκε.

Οφείλω, λοιπόν, ως μη Ευρυτάνας, ως άνθρωπος που δεν ζούσε εδώ τότε, αλλά η οικονομία του Θεού μου έδωσε τη δυνατότητα να γνωρίζω, καθώς εμείς ως κληρικοί, έχουμε το προνόμιο αλλά το βαρύ φορτίο στην πλάτης μας της εξομολογήσεως, να σας πω ότι όλα εκείνα ήταν μια συκοφαντία. Και σας το λέω, έχοντας πλήρη συναίσθηση του τι λέω αυτή τη στιγμή.

Οφείλουμε, λοιπόν, να αποδώσουμε σε αυτόν τον άνθρωπο την απαιτούμενη τιμή, ως άνθρωποι πορευτήκαμε άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο μαζί του (…)».

Η ΟΜΙΛΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟ ΝΙΚΟΛΑΟ