Κυριακή, 9 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Πανελληνιονίκης στα 3.000 μέτρα Κλειστού Στίβου ο Ευρυτάνας Μάρκος Γκούρλιας

Ο Μάρκος Γκούρλιας (ΑΟ Μυκόνου), με καταγωγή από την Ευρυτανία, μπορεί να αποφάσισε τελευταία στιγμή να πάρει μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου (στο ΣΕΦ), ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδισε να αναδειχθεί νικητής στα 3.000μ.gkourlias-markos-sef-0

 

Ο 24χρονος αθλητής παρουσιάζει εξαιρετική πρόοδο τα τελευταία δύο χρόνια, κάτι που αποδεικνύεται από τις επιδόσεις του. Την Κυριακή (10/2) ήταν ο νικητής στα 3.000 μ. με 8.07.36, επίδοση καλύτερη από το 8.08.57 που ήταν το ρεκόρ του. Ωστόσο, έχασε μόλις για δύο δευτερόλεπτα το όριο πρόκρισης για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου που γίνει στη Γλασκόβη.

«Δεν κάναμε προπόνηση για τον κλειστό στίβο. Ο προγραμματισμός μας αφορά στον ανοιχτό και για εκεί συνεχίζουμε την προετοιμασία μας. Απλώς επιλέξαμε να κάνουμε και ένα πέρασμα από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο πλαίσιο της προπόνησης μας», είπε ο Ευρυτάνας μετά την κούρσα.

Ο Γκούρλιας, που κατάγεται από τη Γρανίτσα και το Συγκρέλο, πριν λίγους μήνες είχε πετύχει χρόνο 7:57:46 στον ανοικτό στίβο, τον πέμπτο καλύτερο στην ιστορία του ελληνικού ανοικτού στίβου. Το καλοκαίρι προετοιμάστηκε για αρκετές εβδομάδες στο Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου. Από τις 15 Μαρτίου θα βρίσκεται στο Μαρόκο για δίμηνη προετοιμασία.