Σάββατο, 4 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

(ΦΩΤΟ) Στήνουν τους πάγκους τους οι έμποροι στο παζάρι του Προφήτη Ηλία, που ξεκινά επίσημα την Τρίτη 30 Ιουλίου

Κατά μήκος του δρόμου που οδηγεί στον ΟΑΕΔ, από το τέρμα της οδού Παπανικολάου στη διασταύρωση με τον περιφερειακό, θα πραγματοποιηθεί και φέτος η ετήσια εμποροπανήγυρη του Προφήτη Ηλία Καρπενησίου. Θα ξεκινήσει επίσημα την Τρίτη 30 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 3 Αυγούστου 2019.1

Εικόνα από τις ετοιμασίες των επαγγελματιών για την εμποροπανήγυρη του Προφ. Ηλία, το πρωί του Σαββάτου 27/7

Ήδη, τα συνεργεία των αναδόχων των έργων κατασκευής των παραπηγμάτων και ηλεκτροδότησης της εμποροπανήγυρης παρέδωσαν τον χώρο του παζαριού, που άρχισε σταδιακά να υποδέχεται τους  πρώτους εμπόρους απ’ όλη την Ελλάδα.

Το ενδιαφέρον για το παζάρι ήταν αρκετά μεγάλο και φέτος και στη σχετική δημοπρασία διατέθηκαν περί τις 250 παράγκες. Οι τιμές των παραπηγμάτων άρχιζαν από τα 200 και έφταναν έως τα 500 ευρώ, ποσά στα οποία συμπεριλαμβάνεται η κατασκευή, η ηλεκτροδότηση και η καθαριότητα.

Τα έξοδα της φετινής εμποροπανήγυρης για τον δήμο Καρπενησίου φθάνουν στις 23.470 ευρώ, εκ των οποίων 7.672 ευρώ αφορούν στην ηλεκτροδότηση (ανάδοχος με έδρα το Καρπενήσι) και 15.798 ευρώ στην κατασκευή των παραπηγμάτων (ανάδοχος από την Ιστιαία Ευβοίας).

Το παζάρι του Προφήτη Ηλία, φημισμένο και σημείο αναφοράς τις περασμένες δεκαετίες, προσελκύει ανθρώπους απ’ όλη την Ευρυτανία αλλά και γειτονικούς νομούς, που ψάχνουν ευκαιρίες για τα ψώνια της χρονιάς -σε είδη ένδυσης, υπόδησης, είδη σπιτιού κ.α. Λειτουργούν επίσης ψησταριές, πάγκοι με γλυκά (χαλβά, λουκουμάδες) κλπ.2

2

2

2

2

2