Σάββατο, 4 Ιουλίου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

(ΦΩΤΟ) Οι πρώτες βόλτες των Καρπενησιωτών στο παζάρι του Προφήτη Ηλία, που ξεκινά επίσημα την Τρίτη 30 Ιουλίου

Ήδη, από την Κυριακή 28/7, το σύνολο σχεδόν των εμπόρων της εμποροπανήγυρης του Προφήτη Ηλία Καρπενησίου έστησε τους πάγκους με τα εμπορεύματα και οι πρώτες, διερευνητικού χαρακτήρα βόλτες των καταναλωτών, ντόπιων και επισκεπτών, ξεκίνησαν.1

Το παζάρι λειτουργεί και φέτος κατά μήκος του δρόμου που οδηγεί στον ΟΑΕΔ, από το τέρμα της οδού Παπανικολάου στη διασταύρωση με τον περιφερειακό. Αρχίζει επίσημα την Τρίτη 30 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 3 Αυγούστου 2019. Ήδη, πάντως, από τη Δευτέρα 29/7 αναμένεται να βρίσκεται, άτυπα τουλάχιστον, σε πλήρη λειτουργία.

Το ενδιαφέρον για το παζάρι ήταν αρκετά μεγάλο και φέτος και στη σχετική δημοπρασία διατέθηκαν περί τις 250 παράγκες. Οι τιμές των παραπηγμάτων άρχιζαν από τα 200 και έφταναν έως τα 500 ευρώ, ποσά στα οποία συμπεριλαμβάνεται η κατασκευή, η ηλεκτροδότηση και η καθαριότητα. Τα έξοδα της φετινής εμποροπανήγυρης για τον δήμο Καρπενησίου φθάνουν στις 23.470 ευρώ, εκ των οποίων 7.672 ευρώ αφορούν στην ηλεκτροδότηση και 15.798 ευρώ στην κατασκευή των παραπηγμάτων.

Το παζάρι του Προφήτη Ηλία, φημισμένο και σημείο αναφοράς τις περασμένες δεκαετίες, προσελκύει ανθρώπους απ’ όλη την Ευρυτανία αλλά και γειτονικούς νομούς, που ψάχνουν ευκαιρίες για τα ψώνια της χρονιάς -σε είδη ένδυσης, υπόδησης, είδη σπιτιού κ.α. Λειτουργούν επίσης ψησταριές, πάγκοι με γλυκά (χαλβά, λουκουμάδες) κλπ.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

2

3

4

5-1