Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020

ev media-logo

Θερινές αστροβραδιές από τον σύλλογο Άρτεμις. Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις

astronomia-artemis-miriki1

Ο σύλλογος Αστρονομίας «Άρτεμις» συμμετείχε το προηγούμενο διάστημα σε δύο αστροβραδιές στην κατασκήνωση της Ιεράς Μητρόπολεως στην Ανατολική Φραγκίστα (Σωτήρα). Εκεί, έγινε ουρανογραφία και επίδειξη της Σελήνης καθώς και των πλανητών Δία και Κρόνου με τηλεσκόπιο, με τα παιδιά (αγόρια και κορίτσια) να δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα μυστικά του αχανούς σύμπαντος.

Εξάλλου, ο σύλλογος διοργανώνει και το προσεχές διάστημα παρόμοιες εκδηλώσεις, ενταγμένες στο πρόγραμμα των Γιορτών Δάσους 2019. Στις 4 Αυγούστου, ημέρα Κυριακή και ώρα 9 το βράδυ, θα διεξαχθεί μια μικρή αστροβραδιά στην πλατεία των Κορυσχάδων, με επίδειξη της Σελήνης και των πλανητών με τηλεσκόπιο.

Η καθιερωμένη εκδήλωση στον Αη Λιά της Μυρίκης θα γίνει το Σάββατο 24 Αυγούστου (ώρα 9.30μμ) και θα περιλαμβάνει αναγνώριση αστερισμών με γυμνό μάτι, παρατήρηση ορατών πλανητών και βαθέως ουρανού με τηλεσκόπιο.

Τέλος, το τριήμερο 29-31 Αυγούστου ο σύλλογος θα έχει παρουσία, μέσω του προέδρου του, Δημ. Δεληγεωργόπουλου, σε μουσικό φεστιβάλ στη Ζήρεια Κορινθίας, όπου θα οργανώσει δύο αστροβραδιες.