Σάββατο, 8 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Το «ευχαριστώ» του Μητροπολίτη Καρπενησίου προς τους εθελοντές που συνέδραμαν στην επαναλειτουργία των Κατασκηνώσεων στη Σωτήρα (ΦΩΤΟ)

Τη Δευτέρα 19 Αυγούστου 2019 ο χώρος των κατασκηνώσεων της Μητροπόλεως Καρπενησίου, στην περιοχή «Σωτήρα», στην Ανατολική Φραγκίστα, «ζωντάνεψε» ξανά. Αυτή τη φορά όμως οι φωνές δεν προέρχονταν από παιδιά αλλά τους εμπλεκόμενους εθελοντές στην επαναλειτουργία -ύστερα από μια 10ετία- των Κατασκηνώσεων.1

Ο Μητροπολίτης κ. Γεώργιος ανέλαβε την πρωτοβουλία να προσκαλέσει όλους όσοι συνέδραμαν τα μέγιστα, έτσι ώστε η πρώτη χρόνια λειτουργίας των κατασκηνώσεων να περάσει στην ιστορία με θετικό πρόσημο. Αφού αντάλλαξαν ευχές σε εγκάρδιο, φιλικό κλίμα, στη συνέχεια παρέθεσε προς τιμήν τους πλούσιο βραδινό τραπέζι, ευχαριστώντας όλους μαζί και τον καθένα ξεχωριστά.

«Το έργο της κατασκήνωσης είναι έργο της Χάρης του Θεού και ενεργοποιείται από καρδιές διαθέσιμες στην προσφορά και την αγάπη. Τίποτε δε θα μπορούσε να γίνει χωρίς την απροϋπόθετη προσφορά όλων των εθελοντών! Το όραμα του ποιμενάρχη μας έγινε πραγματικότητα. Ο εθελοντισμός μπήκε στη ζωή της τοπικής μας εκκλησίας. Μακάρι να γίνει βίωμα για ακόμα περισσότερους στο μέλλον!», σημειώνει η Μητρόπολη Καρπενησίου.

Θυμίζουμε ότι οι κατασκηνώσεις στη Σωτήρα επαναλειτούργησαν ύστερα από δέκα έτη (2009), φιλοξενώντας, από τις αρχές έως τα τέλη Ιουλίου, περισσότερα από 120 παιδιά (αγόρια και κορίτσια), που συμμετείχαν καθημερινά σε ποικίλες δράσεις και παιχνίδια.

2

2

2

2