Κυριακή, 9 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Καρπενησίου. Το απόγευμα του Σαββάτου (24/8) η ορκωμοσία της δημοτικής αρχής

Από την έντυπη έκδοση της Τετάρτης 7 Αυγούστου

Όπως έχουν γράψει τα Ευρυτανικά Νέα, η τελετή ορκωμοσίας του νέου (και νυν) δημάρχου Καρπενησίου κ. Νίκου Σουλιώτη και των εικοσιεπτά (27) νέων δημοτικών συμβούλων, θα γίνει στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου το Σάββατο 24 Αυγούστου στις 17:30. Το νέο 28μελες (μαζί με τον δήμαρχο), δημοτικό συμβούλιο Καρπενησίου, διαμορφώνεται από τους 14 δημοτικούς συμβούλους που εκλέγει ο νέος  δήμαρχος, κ. Νίκος Σουλιώτης, τους 12 δημοτικούς συμβούλους που εκλέγει ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, κ. Δημήτρης Λερογιάννης -συμπεριλαμβανομένου και του ιδίου- και έναν δημοτικό σύμβουλο, τον επικεφαλής της ομάδας που εκλέγει το ΚΚΕ, κ. Δημήτρη Γκορόγια.

 neods-karpenissi2019

Συνδυασμός Σουλιώτη

Ο συνδυασμός του νέου δημάρχου Καρπενησίου, κ. Νίκου Σουλιώτη, "ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ - Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΨΗΛΑ", αναδείχτηκε νικητής στον δήμο Καρπενησίου από την πρώτη Κυριακή. Σύμφωνα με τα δημοσιευμένα (ανεπίσημα) αποτελέσματα που εξέδωσε η ΠΕ Ευρυτανίας, έλαβε 4.260 ψήφους, πετυχαίνοντας την αποδοχή του 50,49% των έγκυρων ψηφοδελτίων του δήμου Καρπενησίου.

Πρώτος σε σταυρούς αναδείχτηκε ο Χρήστος Γενιτσαρόπουλος, πρώην αντιδήμαρχος του δήμου -επί Μπακογιάννη- , δεύτερος σε σταυρούς αναδείχτηκε ο νυν αντιδήμαρχος καθαριότητας, κ. Παντελής Χαλκιάς.

Πολλοί νέοι δημοτικοί σύμβουλοι εκλέχτηκαν σε υψηλές θέσεις. Η κα Νικολέτα Κοκόση - Χαβέλου στην τρίτη θέση, ενώ και οι παλιοί που εκλέχτηκαν, πέτυχαν σημαντικές αποδόσεις στην σταυροδοσία, η οποία ωστόσο, να μην ξεχνάμε ότι ήταν ιδιαίτερα πριμοδοτούμενη από τον εκλογικό νόμο, αφού επέτρεπε μέχρι και τρεις σταυρούς στο  Καρπενήσι, αλλά και έναν σταυρό από τις άλλες Δημοτικές Ενότητες.

 

Συνδυασμός Λερογιάννη

Για πρώτη φορά που αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κοινά του δήμου, ο επικεφαλής  της δημοτικής ομάδας “ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ 2020” κ. Δημήτρης Λερογιάννης, σίγουρα δεν τα πήγε κι άσχημα, καθώς κατάφερε να συγκεντρώσει ένα ουδόλως ευκαταφρόνητο ποσοστό της τάξης του 45,63%, μένοντας ωστόσο εκτός δεύτερου γύρου, αφού για μισή μονάδα ο Νίκος Σουλιώτης κέρδισε τον δήμο από την πρώτη Κυριακή.

Πρώτος αναδείχθηκε ο νεαρός οικονομολόγος Χρήστος Κακαβάς, που ασχολείται για πρώτη φορά (και αυτός) με τα κοινά της πόλης ενώ δεύτερος αναδείχθηκε ο νυν δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάννης Μαντζιούτας, Πολιτικός Μηχανικός,  που κατάφερε να αυξήσει τα ποσοστά του από τις εκλογές του 2014.

Σε υψηλές θέσεις επίσης παλιοί αυτοδιοικητικοί· στην τρίτη θέση ο νυν δημ. σύμβουλος κ. Γιάννης Ίβρος και ακολουθούν ο γνωστός  γιατρός Γιάννης Μπακόλας, ο έμπειρος αυτοδιοικητικός (υπήρξε αντιδήμαρχος αλλά και πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου και νυν δημοτικός σύμβουλος) κ. Λεωνίδας Παπαδόπουλος, ο οποίος να θυμίσουμε είχε αρχικά προταθεί και δηλώσει την υποψηφιότητά του για δήμαρχος Καρπενησίου, αλλά κατόπιν, απέσυρε την υποψηφιότητά  του υπέρ του κ. Λερογιάννη. Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Καρπενησίου αναλαμβάνει καθήκοντα την 1η Σεπτεμβρίου 2019.

ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ Δ.Σ. ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

ΟΜΑΔΑ ΣΟΥΛΙΩΤΗΧρήστος Γενιτσαρόπουλος, Παντελής Χαλκιάς, Νικολέτα Κοκόση, Ταξιάρχης Κουτρομάνος, Γεωργία Γκαρίλα, Σοφία Ζαλοκώστα, Τάκης Κεραμάρης, Εύη Κονιαβίτη, Βασίλης Φακίτσας, Γιάννης Σβερώνης, Γιάννης Πέτρου, Βούλα Τσιτούρη, Ντίνα Τσιουγκρή, Τάκης Βονόρτας

ΟΜΑΔΑ ΛΕΡΟΓΙΑΝΝΗ: Δημήτρης Λερογιάννης, Χρήστος Κακαβάς, Γιάννης Μαντζιούτας, Γιάννης Ίβρος, Γιάννης Μπακόλας, Λεωνίδας Παπαδόπουλος, Σπύρος Μπουλάκος, Νίκος Γραβάνης, Γιώργος Καρβέλης, Πάνος Γιαννιώτης, Γιώργος Σώκος. Δημοτικός σύμβουλος επίσης σύμφωνα με το πρωτοδικείο είναι ο κύριος Κοκόσης και όχι ο κ Γρίβας (που εμφανίζεται και στην φωτογραφία), όπως εκ παραδρομής λανθασμένα γράφτηκε αρχικά.


Μία έδρα εκλέγει και το ΚΚΕ

H δημοτική ομάδα της "ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ" του ΚΚΕ στο Δημοτικό Συμβούλιο Καρπενησίου, έλαβε 327 ψήφους ή ποσοστό 3,87%, κερδίζοντας μία έδρα την οποία κατείχε ήδη στο ΔΣ και την οποία καταλαμβάνει ο επικεφαλής του συνδυασμού, κ. Δημήτρης Γκορόγιας. Τα ποσοστά του ΚΚΕ, ωστόσο, είναι ελαφρώς μειωμένα από το 2014 (κατά μισή μονάδα) αφού έχασε  55 περίπου ψηφοφόρους.