Κυριακή, 9 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

Εργαστήρια πληροφορικής με υπολογιστές... 20ετίας. Αναφορά του Βουλευτή Ευρυτανίας στην υπουργό Παιδείας

Ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Κώστας Κοντογεώργος προχώρησε σε αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας, κα Νίκη Κεραμέως, με θέμα την άμεση διάθεση εποπτικού υλικού, την ανάγκη χρηματοδότησης για τις ενεργειακές ανάγκες και την επιστασία των τεσσάρων Δημοτικών Σχολείων της πόλεως Καρπενησίου.kontogeorgos-grafeio-arxeio1

Στην αναφορά του, ο βουλευτής σημειώνει πως τα 4 Δημοτικά Σχολεία Καρπενησίου αντιμετωπίζουν σημαντικές ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και εποπτικά μέσα διδασκαλίας, επισημαίνοντας πως τα εργαστήρια Πληροφορικής γίνονται με υπολογιστές από το μακρινό 2001.

Επίσης, ζητά από την υπουργό τη λήψη μέριμνας για επιπλέον χρηματοδότηση όσον αφορά στην κάλυψη των αυξημένων αναγκών θέρμανσης των σχολείων της Ευρυτανίας, ενώ προτείνει τη βιντεοεπιτήρηση των μονάδων -κυρίως τις ώρες που δεν λειτουργούν.

Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΥ

Καρπενήσι 3 Σεπτεμβρίου 2019

ΠΡΟΣ: Υπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων κυρία Νίκη Κεραμέως

ΘΕΜΑ: Άμεση διάθεση εποπτικού υλικού, κάλυψη ενεργειακών αναγκών και επιστασίας, των τεσσάρων Δημοτικών Σχολείων της πόλεως Καρπενησίου.

Κυρία Υπουργέ

Εντός των ορίων της πόλεως Καρπενησίου λειτουργούν τέσσερις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, (1°, 2° , 3" και 4° Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου), οι οποίες παρουσιάζουν τεράστιες ελλείψεις στους τομείς:

-Εποπτικού υλικού

-Ενεργειακών αναγκών, και

-Επιστασίας.

Στον τομέα του εποπτικού υλικού και στα εργαστήρια πληροφορικής των τεσσάρων Δημοτικών σχολείων, υπάρχουν 10 απηρχαιωμένοι Η/Υ από το 2001 και παντελής έλλειψη διαδραστικών πινάκων, τόσο στις αίθουσες διδασκαλίας όσο και στους χώρους των εργαστηρίων πληροφορικής. Επομένως η αντικατάσταση των 10 Η/Υ κρίνεται απολύτως αναγκαία καθώς και η προμήθεια 2 διαδραστικών πινάκων.

Στον τομέα των ενεργειακών αναγκών, λόγω του ορεινού ανάγλυφου της περιοχής, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη, οι σχεδόν ακραίες καιρικές συνθήκες που επικρατούν περίπου στο σύνολο των μηνών του σχολικού έτους. Κατά συνέπεια, κρίνεται αναγκαία η επιπλέον χρηματοδότηση για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες δαπανών θέρμανσης.

Στον τομέα της επιστασίας και ιδιαίτερα τις ώρες που δεν λειτουργούν τα σχολεία, η επιστασία μπορεί να γίνεται μέσω βιντεοεπιτήρησης.


Ο Αναφέρων

Κώστας Κοντογεώργος

Βουλευτής Ευρυτανίας".