Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020

ev media-logomenoume spiti-small

(ΒΙΝΤΕΟ) Σε ντοκιμαντέρ η ιστορική ανάβαση των Φώτη Θεοχάρη και Αντώνη Συκάρη στο Κανγκτσενγιούνγκα των 8.586 μέτρων

Ήταν Κυριακή 20 Μαΐου του 2018, όταν ο έμπειρος ορειβάτης Αντώνης Συκάρης και ο «δικός μας», αθλητής του ΕΟΣ Καρπενησίου, Φώτης Θεοχάρης κατάφερναν να προσεγγίσουν την κορυφή του Κανγκτσενγιούνγκα στα 8.586 μέτρα, στα Ιμαλάια, στο τρίτο ψηλότερο βουνό μετά το Έβερεστ και Κ2, και ταυτόχρονα έγραφαν τα ονόματά τους με χρυσά γράμματα στην ιστορία της ελληνικής ορειβασίες, όντες οι πρώτοι Έλληνες που το καταφέρνουν.theoxarhs kancheju1

Η ελληνική αποστολή ξεκίνησε στις 5 Απριλίου και διήρκεσε 46 μέρες μέχρι την επιτυχή ανάβαση στην κορυφή. Συνολικά προσπάθησαν να ανέβουν στην κορυφή 42 ορειβάτες απ’ όλο τον κόσμο, τα κατάφεραν όμως μόλις 17· ανάμεσά τους οι δύο Έλληνες. Μόλις 300 άνθρωποι έχουν πατήσει την κορυφή του Κανγκτσενγιούνγκα, που θεωρείται, λόγω του μεγάλου βαθμού δυσκολίας του, το 2ο λιγότερο σκαρφαλωμένο βουνό μετά το Αναπούρνα.

Πριν λίγες ημέρες, στο Youtube ανέβηκε ντοκιμαντέρ-ταινία με θέμα την κατάκτηση της κορυφής του Κανγκτσενγιούνγκα από τους Συκάρη και Θεοχάρη τον Μάιο του 2018. Έχει διάρκεια περίπου μίας ώρας και πρόκειται για το ιστορικό της ελληνικής αποστολής ως τα 8.586 μέτρα, μια αποστολή που συνάντησε πολλά εμπόδια, στέφθηκε όμως από επιτυχία. Η παραγωγή είναι του Μάνου Λιανόπουλου και η ταινία προβλήθηκε για πρώτη φορά στο TravelFest 2019.

Δείτε παρακάτω το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Κατάκτηση του Κανγκτσενγιούνγκα»: