Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Σε γυμνάσια και λύκεια εντοπίζονται τα περισσότερα κενά εκπαιδευτικών στην Ευρυτανία. Έρχεται η β΄ φάση προσλήψεων

Το πρώτο κουδούνι στα σχολεία της Ευρυτανίας έγινε -και φέτος- με δεκάδες κενά εκπαιδευτικών, που, ωστόσο, όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες, αναμένεται να καλυφθούν (τουλάχιστον στη μεγάλη πλειοψηφία τους) σύντομα -εντός του Σεπτεμβρίου.gymnasio-likeio-kerasoxori1

ΦΩΤΟ. Το Γυμνάσιο - Λυκειακές Τάξεις Κερασοχωρίου

Το Υπουργείο Παιδείας, σε πρώτη φάση, προχώρησε στην πρόσληψη 20.558 αναπληρωτών, με τις 16.191 προσλήψεις να αφορούν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και 4.367 τη δευτεροβάθμια. Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, οι περισσότερες ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού εντοπίζονται (και) στην Ευρυτανία στη Β/θμια Εκπαίδευση, τα γυμνάσια και λύκεια του νομού.

Σύμφωνα με την ΠΥΣΔΕ ν. Ευρυτανίας και την αιρετή κα Ροδοθέα Καρφή, αυτή τη στιγμή καταγράφονται περίπου τριάντα (30) κενά σε εκπαιδευτικούς -κατά κύριο λόγο στη Γενική Εκπαίδευση (22 πλήρους ωραρίου) και δευτερευόντως στην Ειδική Αγωγή (5 κενά σε παράλληλη στήριξη και τμήματα ένταξης). Λείπουν, μεταξύ άλλων, καθηγητές Πληροφορικής, Φιλόλογοι, Μαθηματικοί κ.α.

Ενδεικτικά, εννέα κενά εντοπίζονται στο Γυμνάσιο-Λ.Τ. Ραπτοπούλου, επτά κενά υπάρχουν στο ΕΠΑΛ Καρπενησίου, τέσσερα κενά εντοπίζονται στο ΓΕΛ Καρπενησίου, τρία στο 1ο Γυμνάσιο Καρπενησίου, τέσσερα στο Γυμνάσιο-Λ.Τ. Κερασοχωρίου, επτά στο Γυμνάσιο-Λ.Τ. Γρανίτσας κ.ο.κ.

Την ίδια ώρα, σε ποσοστό σχεδόν 90% καλύφθηκαν τα κενά εκπαιδευτικού προσωπικού στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ύστερα από την ολοκλήρωση της α΄φάσης προσλήψεων, καθώς τα 58 -πριν τις προσλήψεις- κενά σε νηπιαγωγούς και δασκάλους, έγιναν 50.

Σύμφωνα με τον αιρετό ΠΥΣΠΕ ν. Ευρυτανίας κ. Σιδέρη Μοτσιόλα, υπάρχουν ακόμα: ένα κενό Δασκάλου ειδικής αγωγής στο Τμήμα ένταξης 3ου Δημοτικού σχολείου Καρπενησίου, ένα κενό νηπιαγωγού Ειδικής αγωγής στο 2ο νηπιαγωγείο, 4 κενά δασκάλων γενικής αγωγής για τα ολοήμερα σχολεία Ραπτόπουλου, Βαλαώρας, Παλαιοκατούνας & Κρέντης, ένα κενό παράλληλης στήριξης στο Δημοτικό σχολείο Φραγκίστας και ένα κενό νηπιαγωγού στο Νηπιαγωγείο Αγράφων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των «Ευρυτανικών Νέων», η β’ φάση προσλήψεων αναπληρωτών θα γίνει τις προσεχείς -πιθανόν στις 25 Σεπτεμβρίου-, και εκφράζεται η αισιοδοξία για την κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους των κενών στα σχολεία της Ευρυτανίας. "Το υπουργείο Παιδείας θα καλύψει τα κενά με αναπληρωτές εκπαιδευτικούς το αργότερο έως το τέλος Σεπτεμβρίου", διαβεβαίωσε και η Ευρυτάνισσα υφυπουργός Παιδείας κα Σοφία Ζαχαράκη.