Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Νέες εγκρίσεις έργων για την Ευρυτανία, ύψους 12,8 εκατ. ευρώ. Τασιός: "Η καθημερινή δουλειά πιάνει τόπο"

Με την ένταξη νέων έργων συνολικού προϋπολογισμού 12.800.560,04 ευρώ συνεχίζονται οι παρεμβάσεις για τον νομό Ευρυτανίας που πραγματοποιεί η Περιφερειακή Αρχή του Φάνη Σπανού.ergo-asfaltos-agrafa1

Συγκεκριμένα στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο αποφασίστηκε η ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας των νέων δράσεων συντήρησης του οδικού δικτύου της Π.Ε. Ευρυτανίας ύψους 9.300.560,04 ευρώ και των εργασιών αποχιονισμού και αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών για την επόμενη τριετία ύψους 3.500.000,00 ευρώ. Το νέο αυτό Τεχνικό πρόγραμμα είναι προϊόν της στρατηγικής και του προγραμματισμού που έχουμε ακολουθήσει όλα αυτά τα χρόνια που μας επιτρέπει να δημοπρατούμε, να συμβασιοποιούμε και να κατασκευάζουμε έργα εντός των χρονοδιαγραμμάτων με αποτέλεσμα να μπορούμε να διεκδικούμε συνεχώς καινούργιους πόρους.

Η Περιφερειακή Αρχή πιστή στο πρόγραμμά της συνεχίζει να χρησιμοποιεί όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία για να πραγματοποιεί έργα στην περιοχή. Έργα τα οποία βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών και δίνουν λύσεις σε χρόνια προβλήματα της Ευρυτανίας.

Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας, Άρης Τασιός, μετά το Περιφερειακό Συμβούλιο ανέφερε τα εξής:

«Με σωστό προγραμματισμό και στοχευμένες παρεμβάσεις αξιοποιούμε όλους τους διαθέσιμους χρηματοδοτικούς πόρους και καταφέρνουμε να εντάσσουμε, να χρηματοδοτούμε και να κατασκευάζουμε έργα εντός των χρονοδιαγραμμάτων με αποτέλεσμα να μπορούμε να διεκδικούμε συνεχώς καινούργιους πόρους για την Ευρυτανία.

Η καθημερινή δουλειά πιάνει τόπο, και όλο και περισσότερο με την στρατηγική που έχουμε ακολουθήσει όλα αυτά τα χρόνια δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για την συνεχή ροή χρηματοδοτήσεων και την ένταξη νέων έργων. Με τον τρόπο αυτό καταφέρνουμε όχι μόνο να ανταποκρινόμαστε στις εκτεταμένες βλάβες του εθνικού και επαρχιακού μας δικτύου, αλλά και να προχωράμε σε νέες κατασκευές που αίρουν τη απομόνωση της περιοχής και απαντούν σε χρόνια προβλήματα προσβασιμότητας σε πολλές περιοχές του Νομού μας».

ΠΗΓΗ: Π.Ε. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ