Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Στο Καρπενήσι το Σάββατο (12/10) ο Σπανός. Προγραμματισμένες συναντήσεις με δημάρχους & αντιπεριφερειάρχη, στο τραπέζι και το προσφυγικό

από την έντυπη έκδοση

Το Καρπενήσι θα επισκεφθεί το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός στο πλαίσιο προγραμματισμένων επισκέψεών του μετά τις εκλογές σε όλους τους νομούς της περιφέρειας, και θα έχει συναντήσεις με την τοπική ηγεσία της αυτοδιοίκησης για θέματα κοινού ενδιαφέροντος αλλά και το έκτακτο θέμα των προσφύγων στην Ευρυτανία.spanos-nomarxia11

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο κ. Σπανός θα συναντηθεί με τον αντιπεριφερειάρχη Ευρυτανίας κ. Άρη Τασιό και τους δημάρχους Καρπενησίου κ. Νίκο Σουλιώτη και Αγράφων κ. Αλέξη Καρδαμπίκη στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη στο κτήριο της ΠΕ Ευρυτανίας στις 7:30 το απόγευμα.

Η προγραμματισμένη επίσκεψη στην Ευρυτανία εκτός των άλλων εντάσσεται και στις επαφές που πραγματοποιεί τις τελευταίες εβδομάδες ο Περιφερειάρχης σχετικά και με το προσφυγικό και την ισοκατανομή περίπου 1.500 προσφύγων σε όλους τους νομούς της περιφέρειας.

Το μεσημέρι της Τετάρτης (9/10) ο κ. Σπανός συναντήθηκε με δημάρχους στο νομό Βοιωτίας για την διαχείριση των επιπλέον αυτών ροών που καλείται ο νομός να φιλοξενήσει. Σύμφωνα με πληροφορίες περίπου 300 επιπλέον πρόσφυγες και μετανάστες θα κατανεμηθούν στις δομές της Βοιωτίας.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο χειρίζεται εκτελεστικά το μείζον θέμα του μεταναστευτικού στην Στερεά Ελλάδα, τόσο σε επίπεδο πολιτικής ηγεσίας, όσο και αστυνομικών υπηρεσιών.

Ειδικότερα, όπως τόνισε σε συνάντησή του με τον βουλευτή κ. Σαρακιώτη, υπάρχει διαρκής επαφή με τις πέντε Αστυνομικές Διευθύνσεις της Περιφέρειας, καθώς αυτές προβαίνουν στην κατάθεση των προτάσεων και τη σύναψη συμφωνιών, όσον αφορά την εγκατάσταση των προσφύγων, είτε πρόκειται για κατοικίες και ξενοδοχεία (που αναζητούνται κατά προτεραιότητα), είτε σε έσχατη περίπτωση, σε πιο συγκεντρωτικές δομές.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Σπανός: "Η Αυτοδιοίκηση έχει συντονιστικό ρόλο, παρακολουθεί την πορεία των δράσεων, όσον αφορά στην καταλληλότητα των χώρων και την τήρηση της πληθυσμιακής αναλογικότητας, και επιπλέον παρεμβαίνει και αντιπροτείνει λύσεις, όπου θεωρείται απαραίτητο. Η Περιφερειακή Αρχή προς αυτό το σκοπό συνεργάζεται διαρκώς και ανοιχτά, τόσο με τις περιφερειακές παρατάξεις, όσο και με τις Δημοτικές αρχές της Περιφέρειας".