Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Στο 1,087 ευρώ/λίτρο "άνοιξε" το πετρέλαιο θέρμανσης στην Ευρυτανία, μειωμένο κατά 13% σε σύγκριση με πέρυσι

Πιο προσιτό από την περυσινή χρονιά, αλλά ξανά μάλλον «τσουχτερό» για τα νοικοκυριά της ορεινής Ευρυτανίας, θα πωλείται φέτος (2019-'20) το πετρέλαιο θέρμανσης. Η έναρξη της περιόδου διάθεσής του στην αγορά ξεκίνησε την περασμένη Τρίτη, 15 Οκτωβρίου.pratirio-EKO-nikopoulos1

Το πετρέλαιο «άνοιξε» στο 1,087 ευρώ ανά λίτρο, μειωμένο σε ποσοστό περίπου 13% σε σχέση με τον περυσινό χειμώνα, που είχε εκκινήσει από το 1,20 ευρώ/λτ. Η εφετινή τιμή εκκίνησης είναι ελαφρώς μειωμένη και σε σύγκριση με το κλείσιμο της προηγούμενης χειμερινής περιόδου (1,15 ευρώ). Στα μεγάλα αστικά κέντρα, το πετρέλαιο έχει διαμορφωθεί γύρω στο 1,02 ευρώ το λίτρο, δηλαδή 11% χαμηλότερα από τα 1,146 ευρώ της τιμής εκκίνησης του 2018.

Πάντως, ο ήπιος καιρός των αρχών του μήνα, καθώς και το γεγονός ότι πολλά νοικοκυριά έχουν απόθεμα πετρελαίου από πέρυσι (όπως αναφέρθηκε, την άνοιξη του ’19 πωλούνται στο 1,15 ευρώ/λτ.), καθιστούν μάλλον διστακτικούς τους καταναλωτές, που τηρούν στάση αναμονής ενόψει της επίσημης έναρξης της διάθεσης του πετρελαίου.

Την ίδια ώρα, σκεπτικοί και προβληματισμένοι εμφανίζονται -και φέτος- οι πρατηριούχοι της Ευρυτανίας, που διαπιστώνουν τη διαχρονική απροθυμία των κυβερνήσεων για τη λήψη μέτρων που θα καταστήσουν προσιτό το πετρέλαιο στη μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας.

Εξάλλου, με την συμμετοχή πρατηριούχων από όλη την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Οκτωβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών η ενημερωτική συγκέντρωση που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων – Εμπόρων Καυσίμων για τα χρόνια προβλήματα του κλάδου που απειλούν με αφανισμό εκατοντάδες επαγγελματίες.

Αναλυτικό ρεπορτάζ μπορείτε να διαβάσετε στα Ευρυτανικά ΝΕΑ που κυκλοφορούν