Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2020

ev media-logomenoume-asfaleis

(ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ) Για μια κοινωνία που αποδέχεται και σέβεται τα ΑMEA. Συμβολική πορεία στο κέντρο του Καρπενησίου

Η 3η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, στρέφοντας την προσοχή της κοινωνίας στα δικαιώματα και τις δυνατότητές τους. Στο πλαίσιο αυτό, με διοργανωτή τον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες Ευρυτανίας και πολλούς συμμετέχοντες φορείς, από τη Δευτέρα 2 έως την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου πραγματοποιούνται δράσεις και εκδηλώσεις για τα ΑΜΕΑ.1

Στις 11.00 το πρωί της Τρίτης (3/12) στο κέντρο του Καρπενησίου διεξήχθη η πορεία για τα άτομα με αναπηρία, που ξεκίνησε από το ύψος του Ι.Ν. Παναγίας και κατέληξε στην κεντρική πλατεία.

Εκεί ακολούθησε σύντομη ομιλία από την κα Αναστασία Κριπάση-Μπάρκα, πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων ΑμεΑ, και χαιρετισμός από τον δήμαρχο Καρπενησίου κ. Νίκο Σουλιώτη, προτού οι συμμετέχοντας υψώσουν ψηλά στον αέρα ένα πανό, διατρανώνοντας την ανάγκη ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία στην καθημερινότητά τους, προτάσσοντας τον σεβασμό στη διαφορετικότητα και τα δικαιώματα των ΑμεΑ.

Τα Ευρυτανικά Νέα κάλυψαν την πορεία ευαισθητοποίησης και σας μεταφέρουν όσα έγιναν στο κέντρο της πόλης. Περισσότερα θα διαβάσετε στην έντυπη έκδοση της Τετάρτης 4/12/2019.

4

6

2