Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

"Να πάμε ένα βήμα ακόμα πιο μπροστά το Νοσοκομείο Καρπενησίου". Ο νέος Διοικητής, κ. Δημήτρης Καρατσίκης, μιλά στα Ευρυτανικά Νέα

Τον -πάνω από 37 χρόνια γιατρό του Νοσοκομείου Καρπενησίου- Δημήτρη Καρατσίκη, ο οποίος κατά καιρούς διετέλεσε και μεταβατικός διοικητής, επέλεξε η επιτροπή αξιολόγησης του Υπουργείου Υγείας για τη θέση του διοικητή στο Νοσοκομείο Καρπενησίου, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή 22/11/2019 το υπουργείο -και δημοσίευσαν τα Ευρυτανικά Νέα σε ηλεκτρονική και έντυπη έκδοση.karatsikis-nosokomeio-dioikitis1

Η τοποθέτηση του κ. Καρατσίκη θα γίνει μετά από τη δημοσίευση του διορισμού στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ). «Περιμένουμε την δημοσίευση του διορισμού μας και αμέσως μετά θα γίνει η ορκωμοσία, που γίνεται πάντα στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) στη Λάρισα. Πιστεύω σύντομα, τις επόμενες μέρες», δηλώνει στα «Ευρυτανικά Νέα» ο νέος διοικητής του Νοσοκομείου Καρπενησίου.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΑ ΝΕΑ

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα μεταξύ άλλων έθεσε τις προτεραιότητές του, αλλά εξηγεί και την απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του διοικητή. Όπως ο ίδιος λέει, είναι μεγάλο το στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στην Ευρυτανία.

«Εγώ τέλος του 2020 θα έφευγα έτσι κι αλλιώς από την υπηρεσία συμπληρώνοντας την ευδόκιμη υπηρεσία στο Δημόσιο. Με την ευκαιρία που προκηρύχθηκαν τώρα οι θέσεις των νέων διοικήσεων, σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να πάρω μία “παράταση”, για να συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου σε αυτό τον τόπο μετά από 37 σχεδόν χρόνια στο Νοσοκομείο Καρπενησίου», λέει και προσθέτει: «Να το υπηρετήσω και από τη θέση του διοικητή μιας και τα τελευταία 15 χρόνια από τη θέση του διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας την οποία κατείχα, αναπλήρωνα τον Διοικητή, ουσιαστικά ήμουν αναπληρωτής διοικητής και σε κάποια κενά των διοικήσεων (που περίπου είναι 28 μήνες σε αυτό το διάστημα), μέχρι να καλυφθεί η θέση από τον επόμενο διοικητή ήμουν κανονικός διοικητής. Άρα είχα την εμπειρία, ξέρω πλέον πώς λειτουργεί, ξέρω τις αδυναμίες αλλά και τις δυνατότητες που έχει το Νοσοκομείο μας  καθώς και τις προκλήσεις.

Νομίζω ότι με τη βοήθεια όλων των συνεργατών, των συναδέλφων και του προσωπικού, γιατί πια είμαστε μία οικογένεια στο Νοσοκομείο Καρπενησίου και γνωριζόμαστε μεταξύ μας, θα μπορέσουμε να πάμε ένα βήμα ακόμα πιο μπροστά».

Νέος οργανισμός για νέες θέσεις γιατρών

«Πρώτος στόχος μας», σημειώνει ο κ. Καρατσίκης, «όμως θα είναι να μπορέσουμε σύντομα να εγκριθεί ο νέος οργανισμός λειτουργίας του Νοσοκομείου που μας έχει ζητηθεί. Είναι ένας οργανισμός που προβλέπει  και άλλες θέσεις γιατρών, ειδικότητες οι οποίες δεν υπάρχουν, όχι μόνο στο νοσοκομείο αλλά και σε επίπεδο νομού. Δηλαδή, νευρολόγος, ΩΡΛ, μόνιμη θέση ουρολόγου, θέση δεύτερου νεφρολόγου, ειδικότητες που είναι χρήσιμες και απαραίτητες. Αυτό είναι σημαντικό ζήτημα που αν το πετύχουμε θα λύσουμε πολλά προβλήματα που έχουμε σήμερα στο νομό και αναγκάζονται οι συμπολίτες μας να καταφεύγουν σε όμορους νόμους για να βρίσκουν λύσεις στα προβλήματα υγείας. Είναι ένα στοίχημα που πρέπει να το κερδίσουμε έτσι ώστε το νοσοκομείο μας να στελεχωθεί καλύτερα σε επιστημονικό αλλά και σε διοικητικό και παραϊατρικό προσωπικό».

ΕΡ. Πώς θα καλύψετε τις κενές θέσεις γιατρών καθώς οι ίδιοι οι γιατροί δεν έρχονται, δεν επιλέγουν το Καρπενήσι;

ΑΠ. Πολλές κενές θέσεις γιατρών, σήμερα, δεν έχουμε στον υπάρχοντα οργανισμό. Αναζητούμε ειδικότητες γιατρών που λείπουν από τον νομό. Νομίζω όμως, ότι το επίπεδο παροχής υπηρεσιών υγείας είναι υψηλό στον νομό μας, είμαστε από τα νοσοκομεία της επαρχίας που παρέχουν υψηλές υπηρεσίες υγείας, νομίζω είναι καταγεγραμμένο και κατά γενική ομολογία αυτό. Οι συνάδελφοι, παρότι οι συνθήκες της δουλειάς δεν είναι οι καλύτερες -το νοσοκομείο μας εφημερεύει κάθε μέρα, 30 μέρες τον μήνα και δεν καλύπτονται εφημεριακά, δεν αμειβόμαστε για τις υπηρεσίες που προσφέρουμε- νομίζω ότι παρέχουν πολύ καλές υπηρεσίες.

ΕΡ. Ποιες είναι οι προκλήσεις από τη νέα σας θέση;

ΑΠ. Είναι πολλές οι προκλήσεις· σημαντική πρόκληση η έγκριση του νέου οργανισμού. Θα προσπαθήσουμε με τη βοήθεια όλων να πετύχουμε και να ανεβάσουμε ακόμα περισσότερο την παροχή υπηρεσιών υγείας στον τόπο μας. Για παράδειγμα, πρέπει να ολοκληρώσουμε και να αξιοποιήσουμε πλήρως τις δυνατότητες του αξονικού τομογράφου που πρόσφατα εγκαταστάθηκε. Είναι ένα σοβαρό ζήτημα αυτό, διότι μας έλυσε τα χέρια στην αντιμετώπιση της υγείας των ασθενών.

Είναι μία πρόκληση για μένα μετά από μία μεγάλη θητεία στο νοσοκομείο και στον τόπο γενικότερα. Ήδη ασχολήθηκα και με άλλα πράγματα εκτός από την υγεία, διετέλεσα δήμαρχος Καρπενησίου. Θα ήθελα να ασκήσω διοίκηση και να ολοκληρώσω αυτή την 40χρονη  πλέον -θα είναι για τρία χρόνια η θητεία  μου ως διοικητής- πορεία στο νοσοκομείο και θέλω να πιστεύω πως με τη βοήθεια όλων θα κλείσει με τον καλύτερο τρόπο.