Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Το Καρπενήσι της αλληλεγγύης, στο πλευρό της Αλβανίας: Ξεκίνησε συγκέντρωση κλινοσκεπασμάτων & ειδών ένδυσης

Στους πενήντα (50) ανέρχεται ο αριθμός των θυμάτων από τον φονικό σεισμό της 26ης Νοεμβρίου στην Αλβανία. Όπως ανακοινώθηκε, τερματίστηκαν οι επιχειρήσεις διάσωσης καθώς έσβησαν οι ελπίδες για ζωή στα χαλάσματα. Ακόμα, 41 άτομα συνεχίζουν να παραμένουν στο νοσοκομείο με διάφορα τραύματα. Τρεις τραυματίες μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό για εξειδικευμένη νοσηλεία. Ο αριθμός των αστέγων υπολογίζεται σε πάνω από 10.000.albania-sigkentrosi-eidwn

Την ίδια ώρα, αυξάνονται καθημερινά ανά την ελληνική επικράτεια οι πρωτοβουλίες στήριξης στους πληγέντες της Αλβανίας, από φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, συλλόγους, φορείς κ.ο.κ.

Συγκέντρωση ειδών στο Καρπενήσι

Στο ίδιο πλαίσιο, ο δήμος Καρπενησίου, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου και την Τοπική Κοινότητα Καρπενησίου, διοργανώνουν συγκέντρωση κλινοσκεπασμάτων και ειδών ένδυσης, για να συνδράμουν στους σεισμόπληκτους της γειτονικής χώρας.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην αποθήκη του Δήμου που βρίσκεται εκατέρωθεν της Στεγασμένης Λαϊκής (στη συμβολή οδών Ζορμπά και Καραπιπέρη), από σήμερα Πέμπτη 5 μέχρι και την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου, ώρες 08:00-14:00.

Εξάλλου, από τις αρχές της δεκαετίας του ‘90, όταν οι Αλβανοί άρχισαν να έρχονται για να εργαστούν στην Ελλάδα -και μεταξύ άλλων και στην Ευρυτανία, το Καρπενήσι και τα χωριά, οι δεσμοί που αναπτύχθηκαν με τους ντόπιους πληθυσμούς παραμένουν ισχυροί.

Οι Αλβανοί στον τόπο μας πρόκοψαν επαγγελματικά, δημιούργησαν οικογένειες, σπούδασαν παιδιά. Είναι οι γείτονες, οι συμμαθητές, οι συνάδελφοί μας. Ας σταθούμε έμπρακτα δίπλα στον αλβανικό λαό τώρα που έχει ανάγκη. Η αλληλεγγύη, εξάλλου, δεν γνωρίζει σύνορα.