Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020

ev media-logo

Οι θεολόγοι στα θρανία. Επιμορφωτικό σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο Καρπενήσι

Θέματα παιδαγωγικής και διδακτικής προσεγγίσεως του προγράμματος σπουδών στο μάθημα των Θρησκευτικών, με θεωρητική ανάλυση και παρουσίαση διδασκαλιών και καλών πρακτικών, έτσι ώστε το μάθημα να γίνει όσο το δυνατόν πιο ελκυστικό τους μαθητές, περιλάμβανε η εισήγηση του Συντονιστή Θεολόγων Στερεάς Ελλάδος Δρ. Χαράλαμπου Ανδρεόπουλου στην επιμορφωτική συνάντηση των εκπαιδευτικών του κλάδου ΠΕ01 - Θεολόγων του νομού Ευρυτανίας, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28/11 σε αίθουσα του 2ου Γυμνασίου Καρπενησίου.

----.-

Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Στερεάς Ελλάδος, παρουσιάσθηκαν, επίσης, σενάρια διδασκαλίας με τη χρήση των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Πληροφορικής (Τ.Π.Ε.) στη μαθησιακή διαδικασία. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με γόνιμο διάλογο ανάμεσα στον συντονιστή και τους επιμορφουμένους θεολόγους εκπαιδευτικούς, στη διάρκεια του οποίου απαντήθηκαν ερωτήματα όσον αφορά στη διδακτέα ύλη των Θρησκευτικών, λύθηκαν απορίες επί ζητημάτων διδακτικής μεθοδολογίας και δόθηκαν συμβουλές για την οργάνωση της διδασκαλίας στο σχολείο με την χρήση των Τ.Π.Ε.

Στο πλαίσιο, εξάλλου, της παρουσίας του στο Καρπενήσι, ο συντονιστής Θεολόγων κ. Ανδρεόπουλος επισκέφθηκε τη Μητρόπολη, όπου είχε συνάντηση με τον κ. Γεώργιο. «Ο κ. Ανδρεόπουλος έλαβε από τον Μητροπολίτη την ευχή και ευλογία για το έργο που καλείται να προσφέρει στην παιδαγωγική και επιστημονική υποστήριξη των θεολόγων που υπηρετούν στα Γυμνάσια και Λύκεια (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) της Ευρυτανίας. Ο Σεβ/τος κ. Γεώργιος τόνισε ότι ο ίδιος και η Ιερά Μητρόπολη θα σταθούν, όπου μπορούν, αρωγοί στο έργο αυτό», σημειώνεται, μεταξύ άλλων, σε σχετική ανακοίνωση.

theologoi-seminario2